tarihe göre girdiğimiz ilçeyi sayma

power468

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-08-2025
=ÇOKETOPLA(ELMİR!$EF:$EF; ELMİR!EE:EE;">="&VERİ!C2; ELMİR!EE:EE;"<="&VERİ!C3) bu formulle girdiğim 2 tarih arasındaki sayıları toplaya biliyorum. benim yapmak istediğim tarih, tarih kayıt ettiğim ilçeleri 2 tarih arasında hesaplaması yardımcı olursanız sevinirim.

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
21-12-2027
Anladığım kadarıyla, belirtilen tarihler arasındaki verileri toplarken, sadece bu tarihlerdeki ilçelere ait verileri de göz önünde bulundurmak istiyorsunuz. Yani, belirli bir tarih aralığında olan ve aynı zamanda belirli bir ilçeyle ilişkili olan verilerin toplamını almak istiyorsunuz.Bunun için, bir ek filtre ekleyerek ilçe bilgisini de hesaba katmanız gerekir.

=ÇOKETOPLA(ELMİR!$EF:$EF; (ELMİR!EE:EE;">="&VERİ!C2)*(ELMİR!EE:EE;"<="&VERİ!C3)*(ELMİR!AD:AD=VERİ!D2))

Bu formül, tarih ve ilçe koşullarını birleştirip, belirtilen tarih aralığında ve aynı zamanda belirli bir ilçeye ait olan verileri toplamaya yardımcı olur.
Örnek dosya paylaşmanız halinde daha net sonuç alacağınızı umuyorum

power468

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016
21-08-2025
ÖRNEK : B SUTUNUNTA İLÇELER OLACAK C SUTUNUNDA DA BUNLARI KAYIT ETTİĞİM TARİHLER OLACAK BEN GİRDİĞİM 2 TARİH ARALIĞINDA HANGİ İLÇEYİ KAÇARTANE KAYIT ETTİĞİMİ HESAPLAMAK İSTİYORUM