Tarihe Göre Listeleme

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Arkadaşlar merhaba,
Sorumu anlatmam için başta yapmak istediğim şeyi anlatayım.
Değişik tarihlerde ürünler üretiyorum. Bu ürünleri oluşturan parçalar ise devamlı değişiyor. Yani revizyon oluyor. Bazı parça kullanılırken iptal ediliyor yada kullanılan parçanın üzerinde değişiklik yapılarak ağırlığı değişiyor. Ekte örnek bir dosya verdim. Sayfaların içlerinede gerekli açıklamaları yaptım. Yapmak istediğim hangi tarihlerde ürünler üretilmişse onu gireyim, program bu tarihe bakarak ürünü oluşturan parçalar o tarihte geçerlimi ve geçerliyse o tarihte hangi ağırlıkta olduğunu bularak bana listelesin.
Umarım anlatabilmişimdir ve umarım yardımcı olursunuz. Şimdiden kolay gelsin
Bu arada fonksiyonlarla yapılabilir belki ama listem çok kabarık olduğu için takılıp kalacaktır.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Arkadaşlar konu hakkında en azından nasıl bir döngü kurulmalı gibi bir fikir verebilirmisiniz.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Arkadaşlar soru anlaşılmadıysa farklı şekilde anlatmaya çalışayım:
Firmamız her gün çeşitli parçalardan oluşan gruplar üretiyor. Ben günlere göre ürettiğim grup parçaları girerek, bu grubu oluşturan parçaların sayısını hesaplamak ve buradanda kaç kilo malzeme kullandığımı bulmak istiyorum.
Ama sorunum; bu grubu oluşturan parçalar, çeşitli tarihlerde revizyon görerek hem sayısında hemde ağırlığında farklılık gösteriyor.
Mesela grubumuz mart ayına kadar 3 farklı parçadan oluşuyor daha sonraki aylar için 4 parçadan oluşuyor. Böylece mart ayına kadar 3er parçadan marttan sonra sonra 4 parçadan oluşuyor gibi hesaplayacağız. Ayrıca içindeki bir parça nisana kadar 100 gramdan, nisandan sonra 150 gramdan oluşacak.
Yani 2 kere parçanın hangi tarihler arasında olduğunu bulacak.
Biraz zor olduğunu biliyorum ama en azından bir fikir verirseniz sevinirim. Amacım kendi işimi başkasına yaptırmak değil ama bende kafamdakileri makroya dökecek kadar bilmiyorum.