tarihsel olarak hergün stok düşümü

Excel Vers. ve Dili
excell 2007
arkadaşlar
a1 hcresinde tarih var.(=şimdi()). a2 hüresindede elimizdeki stok miktarımız yazıyor. b2 hücresindede günlük kullandığımız miktar yazmaktadır. benim istediğim a1 hüresindeki tarih değiştiğinde a2 hüresindeki stoktan b2 kadar miktarın düşmesidir.

2. konu a1 hücresinde doğum tarihi yazıyor. doğum tarihinden 3 ay geçtiğinde bana otomatik olarak ben programı açtığımda "doğumdan itibaren 3 ay geçti" mesajı vermesini istiyorum nasıl yapabilirim.
teşekkür ederim.

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
arkadaşlar
a1 hcresinde tarih var.(=şimdi()). a2 hüresindede elimizdeki stok miktarımız yazıyor. b2 hücresindede günlük kullandığımız miktar yazmaktadır. benim istediğim a1 hüresindeki tarih değiştiğinde a2 hüresindeki stoktan b2 kadar miktarın düşmesidir.

2. konu a1 hücresinde doğum tarihi yazıyor. doğum tarihinden 3 ay geçtiğinde bana otomatik olarak ben programı açtığımda "doğumdan itibaren 3 ay geçti" mesajı vermesini istiyorum nasıl yapabilirim.
teşekkür ederim.
Merhaba
1.soruyu anlayamadım
2.Sorunuz için çözüğm olacaktır
Kod:
=EĞER(AY(A4)+3>=AY(BUGÜN());"3.Ay";"")

Excel Vers. ve Dili
excell 2007
1. sorumda şunu demek istedim. bir malzemeden 1000 adet stokum olduğunu varsayalım. hergün bu stoktan otomatik olarak b2 hüresindeki değer kadar düşmesini istiyorum.