- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft Office 365 E3
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 01-10-2024
Merhaba,
Bir formattan tarih verisi çekiyorum. Çektiğim platformdan tarih şu şekilde yansıyor sayfama
05/02/2021 18:00 (Genel) formatında geliyor.
Öncelikle Hücre Biçimlendirme kısmından ne yaparsam yapayım Kısa tarih olsun, uzun tarih olsun, Tarih türlerinden hangisini entegre etsem yine aynı şekilde kalıyor.
Ne yapmalıyım ben bu tarihi 05.02.2021 olarak görebileyim.
Kendim bunu maalesef 3 aşamada yapabiliyorum.
1. Uzunluk kullanarak saat fazlalığını siliyorum (05/02/2021) yapabiliyorum
2. yerinekoy kullanarak (05/02.2021) yapabiliyorum.
3. yerinekoy kullanarak bir önceki yerinekoydan elde ettiğim tarihe aynı formülü kullanarak (05.02.2021) olarak problemi çözüyorum.
Ama Excel verisi hep aynı şablonda gelmediği için ben her seferinde gelen excel’e bunları uygulamak zorunda kalıyorum
Genel Excel bazında şablon ne olursa olsun bu sorunu nasıl çözebilirim ben daha kısa şekilde?
Şimdiden teşekkür ederim.
Bir formattan tarih verisi çekiyorum. Çektiğim platformdan tarih şu şekilde yansıyor sayfama
05/02/2021 18:00 (Genel) formatında geliyor.
Öncelikle Hücre Biçimlendirme kısmından ne yaparsam yapayım Kısa tarih olsun, uzun tarih olsun, Tarih türlerinden hangisini entegre etsem yine aynı şekilde kalıyor.
Ne yapmalıyım ben bu tarihi 05.02.2021 olarak görebileyim.
Kendim bunu maalesef 3 aşamada yapabiliyorum.
1. Uzunluk kullanarak saat fazlalığını siliyorum (05/02/2021) yapabiliyorum
2. yerinekoy kullanarak (05/02.2021) yapabiliyorum.
3. yerinekoy kullanarak bir önceki yerinekoydan elde ettiğim tarihe aynı formülü kullanarak (05.02.2021) olarak problemi çözüyorum.
Ama Excel verisi hep aynı şablonda gelmediği için ben her seferinde gelen excel’e bunları uygulamak zorunda kalıyorum
Genel Excel bazında şablon ne olursa olsun bu sorunu nasıl çözebilirim ben daha kısa şekilde?
Şimdiden teşekkür ederim.