TCMB Günlük Kur Çekimi

Excel Vers. ve Dili
2007 Eng
Merhaba

Öncelikle başarısızlığımdan dolayı yeni konu açtığım için üzgün olduğumu belirtmek isterim.

Uzun süredir dolar bazında veri girişi yapılmış bir tablomuz var ve bunları ytl formatına çevirmem gerekiyor fakat o güne ait kurlar olması gerekiyor. Tarihler ve Veriler mevcut. Yeni bir sütun oluşturdum ve bu sütuna kurlar gelmeli.

B Sütünunda tariler var ben C sütünuna kurları gireceğim. B' den tarihi alıp C ye kur aktarmalı.

Şimdiden Teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Konuyla ilgili bir sürü örnek çalışma forumda mevcuttur.

Arama kutucuğuna "döviz" yazıp arama yaparmısınız.

Excel Vers. ve Dili
2007 Eng
Başarısızlığımdan dolayı yaoamadığımı bildirmiştim fakat yeniden denemeler yaptım fakat işten anlamayınca insan ne söylesen boş.

Verilen örneklerde kopyala yapıştır cinsinden işimi gören fakat sistemsel olması yeni girilecek kayıtlarda zaman kazandırmış olacaktır.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Örnek dosya ekleyerek sorunuzu sorarmısınız.

Excel Vers. ve Dili
2007 Eng
Örnek uygulamada ne istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Ekteki dosyayı inceleyiniz.

NOT : Forumda, Haluk bey daha önce böyle bir çalışma yapmış. Birebir size uyumludur.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 Eng
Gerçektende harika olmuş. istediğim nerdeyse oldu gibi. çok teşekkür ederim.

Ayıp olmassa birde hafta sonu olayını çözebilirmiyiz değerler 0 gösteriyor.

Excel Vers. ve Dili
Hafta sonları, -dünyanın hiçbiryerinde- para piyasalarında bir hareket yok. Hal böyleyken ve mantıken, haftasonu değerlerinin "0" çıkması gayet normal ...

Belki saat farkı ile; bizden 24 saat önceki Avustralya piyasaları açıktır ama bununla ilgileneceğinize pek ihtimal vermiyorum :)

Siz, hafta sonu için ne gibi bir değer görmek istiyorsunuz ?

Excel Vers. ve Dili
2007 Eng
Hafta sonları cuma gününden kalan değerler kabul ediliyor. Bu değerin aktarılması gerçekten de çok süper olur.

ilginize teşekkür ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

B6 hücresindeki formülü aşağıdaki şekilde değiştirip denermisiniz.

Kod:
=IF(A6>=TODAY();0;IF(TCMB_Doviz(DAY(A6);MONTH(A6);YEAR(A6);"$";"alış")=0;B4;TCMB_Doviz(DAY(A6);MONTH(A6);YEAR(A6);"$";"alış")))

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Korhan bey'in formülle yapılan çözmü gibi de olabilir veya kodlar sadece bu amaç için değiştirilerek de daha net sonuçlar alınabilir.

Çünkü, ayın 1. veya 2. günü Cumartesi veya Pazar olursa, formüllü sonuç veri alamayabilir (veya her ihtimale karşı önceki ayın son iki gününün değerini tabloya taşımak gerekir)

Ekteki örneği, alternatif olarak inceleyiniz.

NOT : Kodlardaki Volatile ifadesini, eğer veri girişinde zorlanırsanız (formüller ağır çalışırsa) kaldırabilirsiniz. Ama, bu durumda, yeni ay girişlerinde formüller kendi kendilerine otomatik olarak değer getirmez. Tekrar içlerine girmeli ve Enter tuşuna basmalısını veya kopyalamalısınız ...

Excel Vers. ve Dili
2007 Eng
#name die hata verdi. security olayı vardı enable yaptım gene olmadı malesef.

Excel Vers. ve Dili
2007 Eng
Verdiğiniz örnekte gayet güsel çalışıyor. Ay sonlarınıda artık elle yaparız. Bu kadarda rahatlık olmaz ama dimi :]

yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten faydalı bilgiler ve dosyalar sundunuz. Çok işime yaradı.

Tekrar teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Makro Güvenlik ayarlarınızı biraz düşürmeniz gerekiyor galiba ... Komutların, İngilizce sürümdeki karşılıkları hakkında bir fikrim yok ... Ama, mantıken siz takip edebilirsiniz.

Excel Seçeneklerinden "Güven Merkezi"ne ("Trust Center" gibi birşey olabilir emin değilim) ... Burada, "Güven MErkezi Ayarları" diye bir düğme olacak ... Ona basın. "Makro Ayarları" nı seçin . Üstten ikinci seçeneği işaretleyin.

Herşeye "Tamam deyip ... Dosyanızı kapatıp yeniden açın.

Açtığınızda üstte, içeriği etkinleştirmeye dair bir mesaj belirecek. İçeriği etkinleştirin ve makrolar devreye girsin.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Office dilinizin ingilizce olduğuna dikkat etmemişim. Üstteki mesajımdaki formülü güncelledim. İncelermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
2007 Eng
Evet hem ayhan beyin verdiği kod hemde security olayı sorunları çözüldü.
Kararlı bir şekilde çalışıyor.

Çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2007 Eng
Her şey 10 numara çalışıyorduç taki vps'e geçene kadar.
arkadaş ekte gönderdim resimleri bi incelerseniz sevinirim. tüm gündür uğraşıyom kafayı yedim ya.

localde gayet güsel çalışıyo vps e atıyom bozuluyor. tarih alanı kendi kendine değişiyor belkide ondandır. kodlarla oynadım ama düzelmedi. fakat şu an kodalr gönderdiğiniz gibi. hatta onuda ekledim bakabilirsiniz.

office versiyon farkı yok. ikiside aynı. tek fark biri xp biri 2003 server

lütfen bi sonkez bakın.

saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
arsmet, eziyet kat sayısı artsın diye mi, resimleri bu kadar büyük eklediniz :) Resimlerden, hiçbirşey anlaşılmıyor da ...