Tek Seferde sayfa koruması yapılabilirmi?

Excel Vers. ve Dili
2003
arkdaslar elimde bir sürü excel kitapcığı ve içinde de bir sürü sayfa var ben kitapçıktaki sayfaların hepsinin formüllerinin gizlenmesini istiyorum fakat sayfaları tek tek yapıp koru demem gerekiyor.

Acaba excel kitapçığındaki sayfaların tümü birden seçip sifrelerin gizlenmesini sağlaycak bir yöntem varmı?

tek tek secip sifre verip sayfa koruma yapıyorum ama bu çok uzun zaman alcak:S

bilgisi olan arkdaslardan rica ediyorum.

tşkler.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
kod arşivimizde buldugum kodlar işinizi görecektir.

Sub ChartUnProtect()
Dim wks As Worksheet
Dim cht As Chart
Dim chtObj As ChartObject
Dim PW As String
PW = "mypass"

'Unprotect all Chart sheets
For Each cht In ActiveWorkbook.Charts
Sheets(cht.Name).Unprotect Password:=PW
Next

'Unlock all Chart objects on each worksheet
For Each wks In ActiveWorkbook.Worksheets
wks.Unprotect Password:=PW
For Each chtObj In wks.ChartObjects
wks.DrawingObjects(chtObj.Name).Locked = False
Next
wks.Protect Password:=PW
Next
End Sub

kırmızı harflere şifrenizi girin

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,

Bir alternatif de benden olsun. Aslında yukarıdaki kodlarla aynı.

Kod:
Sub SayfaKoru()
For Each Worksheet In ActiveWorkbook.Worksheets
Worksheet.Protect Password:=1 'Şifre 1 isterseniz değiştirebilirsiniz.
Next
End Sub

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
sayın dede ve sayın fedeal busoru ve çözümünüz benimde ilgimi çekti
bu forumdan öğrendiğim bir yığın formülle hakedişler yaptım ama merkezimize göndericem daha ilk sayfada bir yeri silerse otomatik hatalar vercek
bu dosyada 20 tane sekme var her biri biryerlerden formüllerle dolu
sormak istediğim şu bu kodları ben o çalışma sayfamı açınca nereye nasıl yazıcam nasıl yapıcam yani detaylı ise anlatımda bulunabilirmisiniz.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Alt+F11 tuş kombinasyonuna basınız. Açılan pencerede Insert/Module komutunu seçiniz. Açılan beyaz sayfaya yukarıdaki kodu kopyalayıp yapıştırınız. kodların herhangibir yerine tıklayıp F5 tuşuna basınız.
Artık tüm sayfalarınız korunuyor ve sayfa koruma şifresi 1. İsterseniz değiştirebilirsiniz.
Ancak, hücrelerinizdeki kilidin kaldırılmamış olması gerekir. Normalde kilit kaldırılmamıştır.
Hoşça kalın.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
teşekkur ettim. uyguladıktan sonra yapabildimmi diye bilgi vericem sizlere

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
Sayın dede dediklerinizi aynen uyguladım ilk sekmede işlemleri yaptım evet tüm sayfalardaki hücrelerden değer ekleme yada değer silme gibi bi işlem yazınca uyarı komutu aldım teşekkür ettim
forumda öncede sordum ama tam anlayamadığım yada yapamadığım şey ise benim her sayfamdaki her hücre nerdeyse manuel değil hep formüalsyonla oluşması
şöyle bişe yapılabiliyomu
az önceki işlemlere benzer bi kod ile; tüm sekmelerde sayıları tıkladığımızda olduğu gibi görünse formülemeler görünmese sadece sayı olarak gözükseler
bunun bi yolu varmı acaba...

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Sayın dEdE ellerinize sağlık, paylaşım için çok teşekkürler.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
...şöyle bişe yapılabiliyomu az önceki işlemlere benzer bi kod ile; tüm sekmelerde sayıları tıkladığımızda olduğu gibi görünse formülemeler görünmese sadece sayı olarak gözükseler bunun bi yolu varmı acaba...
Merhaba,
Elbette var. Örnek dosyanızdan yola çıkarak anlatalım. Yukarıdaki kod ile dosyayı korumaya aldınız ise;
1-Araçlar/Koruma/Sayfa Korumasını kaldır diyerek Korumayı kaldıralım. (Koruma yoksa 2. maddeden başlayınız.)
2-İlk (en soldaki) sayfamızı aktif yapalım. Shift tuşunu basılı tutarak son (en sağdaki) sayfa adına tıklayalım. Böylece tüm sayfaları seçtik.
3-A sütununun solunda 1. satırın üstünde yer alan boş kareye tıklayalım.Böylece tüm sayfalardaki tüm hücreleri seçtik.
4- Biçim menüsünden Hücreleri seçelim.
5- Açılan pencereden Koruma sekmesine geçip, Gizli seçeneğini aktif yapalım. Tamam ile çıkalım.
6-Yukarıdaki kod ile tüm sayfaları korumaya alalım.

Artık formülleriniz görünmüyor. :)

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
Dediklerinizi yaptım evet hocam hücrede aynen değerler gözüküyo fx in yanındaki açıklama ekranında sayı bile yazmıyo formül de yazmıteşekkür ettim bunu öğrenmem iyi oldu
Emeğinize sağlık iyi akşamlar hocam (bu forumdan bilgi aldıklarıma hocam diyorum kusura bakmazsınız umarım)

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
(bu forumdan bilgi aldıklarıma hocam diyorum kusura bakmazsınız umarım)
İşinize yaradığına sevindim.
30 yıldır neredeyse herkes öyle diyor. :) Alıştık artık. :)

Hoşça kalın.

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba,
Elbette var. Örnek dosyanızdan yola çıkarak anlatalım. Yukarıdaki kod ile dosyayı korumaya aldınız ise;
1-Araçlar/Koruma/Sayfa Korumasını kaldır diyerek Korumayı kaldıralım. (Koruma yoksa 2. maddeden başlayınız.)
2-İlk (en soldaki) sayfamızı aktif yapalım. Shift tuşunu basılı tutarak son (en sağdaki) sayfa adına tıklayalım. Böylece tüm sayfaları seçtik.
3-A sütununun solunda 1. satırın üstünde yer alan boş kareye tıklayalım.Böylece tüm sayfalardaki tüm hücreleri seçtik.
4- Biçim menüsünden Hücreleri seçelim.
5- Açılan pencereden Koruma sekmesine geçip, Gizli seçeneğini aktif yapalım. Tamam ile çıkalım.
6-Yukarıdaki kod ile tüm sayfaları korumaya alalım.

Artık formülleriniz görünmüyor. :)

Benim yapmak istediğim iki sayfayı aynı anda korumaya almak fakat iki sayfa secili iken koruma butonu inaktif doalyısı ile yine tek tek yapıyorum. verdiğiniz. formu işime yaramadı :S

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Benim yapmak istediğim iki sayfayı aynı anda korumaya almak fakat iki sayfa secili iken koruma butonu inaktif doalyısı ile yine tek tek yapıyorum. verdiğiniz. formu işime yaramadı :S
Merhaba,
Koruma butonu demişsiniz ama, sanırım Araçlar/Koruma/sayfayı koru.. menüsünden söz ediyorsunuz. Adı üzerinde sayfa koruması, tek sayfayı koruyor. Formül de vermedim, olmayan şey işe yaramaz zaten.
İlk sorunuz "...elimde bir sürü excel kitapcığı ve içinde de bir sürü sayfa var ben kitapçıktaki sayfaların hepsinin formüllerinin gizlenmesini istiyorum fakat sayfaları tek tek yapıp koru demem gerekiyor.Acaba excel kitapçığındaki sayfaların tümü birden seçip sifrelerin gizlenmesini sağlaycak bir yöntem varmı?.." şeklinde idi. Bu sorunuzu 3 nolu mesajımda yanıtladım.
Bir üstte alıntı yaptığınız mesajım ise doğrudan sayfa koruma ile değil.
Şimdi ise bir sürü sayfadan iki sayfaya indiniz. Artık onları da tek tek korumaya alınız.
Hoşça kalın.

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba,
Koruma butonu demişsiniz ama, sanırım Araçlar/Koruma/sayfayı koru.. menüsünden söz ediyorsunuz. Adı üzerinde sayfa koruması, tek sayfayı koruyor. Formül de vermedim, olmayan şey işe yaramaz zaten.
İlk sorunuz "...elimde bir sürü excel kitapcığı ve içinde de bir sürü sayfa var ben kitapçıktaki sayfaların hepsinin formüllerinin gizlenmesini istiyorum fakat sayfaları tek tek yapıp koru demem gerekiyor.Acaba excel kitapçığındaki sayfaların tümü birden seçip sifrelerin gizlenmesini sağlaycak bir yöntem varmı?.." şeklinde idi. Bu sorunuzu 3 nolu mesajımda yanıtladım.
Bir üstte alıntı yaptığınız mesajım ise doğrudan sayfa koruma ile değil.
Şimdi ise bir sürü sayfadan iki sayfaya indiniz. Artık onları da tek tek korumaya alınız.
Hoşça kalın.
Hocam size yanlış anlatmışım belki ondan oldu kusra bakmayın yinede yazmış oldularınız birşeyler kattı teşekkür ederim.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Hocam size yanlış anlatmışım belki ondan oldu kusra bakmayın yinede yazmış oldularınız birşeyler kattı teşekkür ederim.
Rica ederim.
Önemli olan yardımcı olabilmek.