Tek Su Faturasını Dairelere Bölüştürme

Excel Vers. ve Dili
2019 - TR
Merhabalar oturduğum apartmanda su faturası tek saat üzerinden yazılıyor. Her dairede ayrıca endeksleri aldığımız su saatleri mevcut. Buna göre faturalandırıyoruz.
Şimdi asıl sormak istediğim faturalandırma yaparken KVD(tüm vergiler) tutarını nasıl dairelere bölebiliriz.
Ben 2 tablo yaptım KDV'siz(Kullanılan suyu faturalandırıp vergiyi eşit böldüğümüz) ve KDV'li olarak.
Vergi olayını eşit daireye bölünce haksızlık olduğunu düşünüyorum. 10 ton su kullananda 1 ton kullananda aynı vergiyi ödemesi mantıksız.

Su Faturası

Nasıl hesaplamam konusunda önerilerinizi bekliyorum.
Not: Soğuk su Sıcak su ayrımı kombiden gelen sıcak su içinde her daireye ait su saati olduğu için.

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Yaptığınız işlemde bir yanlışlık yok ki?
Siz zaten su tüketimine göre herkese dağıtmışsınız.

@Muzaffer Ali beyin dosyasındaki sonuçlar da sizinkiyle aynı zaten.

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Faturalandırma sayfasında su birim fiyatı da yazıyormuş, onu da şimdi fark ettim.
Birim fiyatı da belli olduğuna göre soru nedir?
Herhalde biz soruyu anlamadık.

Excel Vers. ve Dili
2019 - TR
Faturalandırma sayfasında su birim fiyatı da yazıyormuş, onu da şimdi fark ettim.
Birim fiyatı da belli olduğuna göre soru nedir?
Herhalde biz soruyu anlamadık.
Öncelikle ilginize teşekkür ederim.
Yaptığım kvd'li sistemden emin değildim. Aslında doğru yapmışım @ÖmerFaruk 'un da dediği gibi .
Apartmanda bu aya kadar vergisiz kısmı hesaplayıp(1.219 TL) çıkan sonuca +39 TL(855 TL) eşit pay ediyorduk. Bu bana mantıksız geliyordu o yüzden buradan da fikir almak istemiştim.

Teşekkür ederim.