merhaba, konuyu biraz araştırdım ama seçenek çok olduğundan aradığımı bulamadım, o nedenle yeni başlık açtım
yapmak istediğim özetle;
soru işareti bıraktığım yerde şayet bulunan satır ile müşteri numarası aynı ise yani aynı müşteriye ait bir numara bulunmuş ise diğerini bulmasını sağlamak.
findnext ve findprevious gibi komutlar ve forumda gördüğüm örnekleri denedim fakat bir türlü istediğimi yapamadım.
FIND komutunu bulduğunun haricinde tekrarlatmak da diyebiliriz.
yardımcı olursanız sevinirim.
ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Kod:
Private Sub ebul()
If ETel.Value = "" Then
Exit Sub
End If
Dim evs As Range
Set evs = Range("s1:al9999").Find(ETel)
If evs Is Nothing Then
Exit Sub
End If
evs.Select
YNO = Cells(ActiveCell.Row, 2)
YAD = Cells(ActiveCell.Row, 3)
YSAD = Cells(ActiveCell.Row, 4)
YEVN = Cells(ActiveCell.Row, 19)
YCEPN = Cells(ActiveCell.Row, 38)
'[B]BU BÖLÜMDEN ÖNCE BAŞKA BİR FİND KOMUTU İLE HÜCRE SEÇTİRİP VERİLERİ TEXTBOX VEYA LABEL LARA ÇAĞIRTIYORUM, TEKRAR ARAMA YAPTIRDIKTAN SONRA SEÇİLEN HÜCREYE GÖRE YENİ DEĞERLER ATANIYOR.[/B]
If YNO = MNODOGRULAMA Then
[B][COLOR=Red]?????????????????[/COLOR][/B]
end if
[B][U](ÖNCEDEN BULUNAN MÜŞTERİ NUMARASI SEÇİLEN HÜRENİN SATIRINDA BULUNAN MÜŞTERİ NUMARASINA EŞİT AYNI TELEFON NUMARASININ (ETEL) BULUNDUĞU DİĞER MÜŞTERİNİN İSMİ ÇAĞIRILSIN, BAŞKA ETEL YOK İSE ALAN BOŞ KALSIN)[/U][/B]
GNO = YNO
GAD = YAD
GSAD = YSAD
GCEPN = YCEPN
GEVN = YEVN
EFARK = NOGIR - YNO
If ETel.Value = YEVN Then
EHCN = YCEPN
Else
EHEN = YCEPN
End If
End Sub
soru işareti bıraktığım yerde şayet bulunan satır ile müşteri numarası aynı ise yani aynı müşteriye ait bir numara bulunmuş ise diğerini bulmasını sağlamak.
findnext ve findprevious gibi komutlar ve forumda gördüğüm örnekleri denedim fakat bir türlü istediğimi yapamadım.
FIND komutunu bulduğunun haricinde tekrarlatmak da diyebiliriz.
yardımcı olursanız sevinirim.
ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.