Tekrar eden satırları kontrol edip tek satır olarak yazmak

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
Ekteki dosyada düşeyara ile diğer sütunda olmayan verilerimi listeledim. Listelenen verinin içinde aynı isim birçok kere tekrar ediyor. Ben bu tekrarların olduğu sütuna bakarak diğer bir sütuna tekrar eden isimlerden herbirini sadece bir kere yazdırmak istiyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Ekteki dosyada düşeyara ile diğer sütunda olmayan verilerimi listeledim. Listelenen verinin içinde aynı isim birçok kere tekrar ediyor. Ben bu tekrarların olduğu sütuna bakarak diğer bir sütuna tekrar eden isimlerden herbirini sadece bir kere yazdırmak istiyorum. Umarım anlatabilmişimdir.
Merhaba,

Sorunuzu açık değil. Eki incelermisiniz, istediğiniz bu mu?

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
Sayın espiyonajl,
Çok teşekkür ederim. Tam anlamıyla istediğim buydu. Bana daha önce de userform ve vba ile ilgili olarak çok yardımınız dokunmuştu. Tekrar teşekkür ederim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Rica ederim, iyi çalışmalar..

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
Üstadım aynı şeyi a sütunundaki kodlar içinde yapmaya çalıştım ancak aynı ismin karşısına kodunu yazdıramadım. Yani a ve b sütunundaki iki ayrı veriyi yazıdrmam gerekiyor. Bir de buna bakarmısınız. Diğer dosyadaki verilerde bir değişiklik yok onun için tekrar örnek dosya yollamıyorum.Şimdiden teşekkürler.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Üstadım aynı şeyi a sütunundaki kodlar içinde yapmaya çalıştım ancak aynı ismin karşısına kodunu yazdıramadım. Yani a ve b sütunundaki iki ayrı veriyi yazıdrmam gerekiyor. Bir de buna bakarmısınız. Diğer dosyadaki verilerde bir değişiklik yok onun için tekrar örnek dosya yollamıyorum.Şimdiden teşekkürler.
Tam olarak anlayamadım,

Örnek olarak B sütununda XYZ verisinin karşısında 2 ayrı Kod bulunmaktadır, hangi kodu bu verinin karşısına yazdırmak istiyorsunuz. Yada B sütunundan bağımsız olarakmı A sütunundaki verileri tekrarsız olarak yazdırmak istiyorsunuz bu ikiside değilse A ve B sütunlarının bir bütün olarak düşünüptemi tekrarsız olarak yazdırmak istiyorsunuz..

.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
Üstadım,
b sütunundaki xyz için a sütununda ona karşılık gelen kodu yazdırmak istiyorum.
Sorumu tam anlatamadım sanırım. Tekrar teşekkür ediyorum.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Anladığıma göre bir örnek hazırladım.

G sütununda formüller dizi formülü olup formül çubuğunda iken direk ENTER tuşuna basmadan CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına birlikte basılarak girilmelidir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
arkadaşlar ekte göndermiş olduğum dosyada inşaat işi yapmakta olan işyerine ait bir çalışma bulunmakta. (98 parsel yüklenilen kdv) sayfasında listede bina inşaatı için alınmış olan malzemeler listelenmiştir. bu listede aynı malzemelerden birden fazla bulunmakta. düşeyara fonksiyonu kurarak (98 parsel - inşaat maliyeti) sayfasında genel toplamları yaptım. (98 parsel - inşaat maliyeti) sayfasında c sütununa, (98 parsel - yüklenilen kdv) sayfasındaki alınan malzemeleri otomatik olarak tek tek listelemek istiyorum. yardımcı olabiliriseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
yardımcı olabilecek arkadaş yokmuuu??