Tekrarlı satırlar arası sorgu

Arkadaşlar ekteki dosyada, kişiler ver mezun oldukları okul türleri var.

F sütunun ben manuel olarak yazdım ancak bunu formülieze edebilecek bir babayiğit aranıyor :)

Örneğin bi kişi,

Doktora, Yüksek Lisans ve Üniversite Mezunuysa;

Doktora = Aktif
Yüksek Lisans = Pasif
Üniversite = Pasif

Sadece Yüksek Lisans ve Üniversite Mezunuysa;

Yüksek Lisans = Aktif
Üniversite = Pasif

gibi bir değer ataması gerekiyor. Yani önem sıralamasına göre (Doktora, Yük. L., Üniv., Lise) kendi arasında bi değer atanacak.

Ekteki dosyada tam örnek mevcut. Dedğim gibi F sütunu şimdilik manuel girdim ama bunu formülle yapmam gerekiyor. Yardımcı olabilecek arkadaşlara emekleri için şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02.01.2019
Merhaba, şu formülü dener misiniz?
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(MBUL("Doktora";E2;1)>0;"Doktora" & "_AKTİF";"PASİF");"")&EĞERHATA(EĞER(MBUL("Yüksek Lisans";E2;1)>0;"Yüksek Lisans" & "_AKTİF";"PASİF");"")&EĞERHATA(EĞER(MBUL("Üniversite";E2;1)>0;"Üniversite" & "_AKTİF";"PASİF");"")&EĞERHATA(EĞER(MBUL("Lise";E2;1)>0;"Lise" & "_AKTİF";"PASİF");"")

Merhaba, şu formülü dener misiniz?
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(MBUL("Doktora";E2;1)>0;"Doktora" & "_AKTİF";"PASİF");"")&EĞERHATA(EĞER(MBUL("Yüksek Lisans";E2;1)>0;"Yüksek Lisans" & "_AKTİF";"PASİF");"")&EĞERHATA(EĞER(MBUL("Üniversite";E2;1)>0;"Üniversite" & "_AKTİF";"PASİF");"")&EĞERHATA(EĞER(MBUL("Lise";E2;1)>0;"Lise" & "_AKTİF";"PASİF");"")
Merhaba

Bütün satırları aktif olarak atadı malesef :((

Örneğim, DERYA AA söyle olması gerekiyo

Yüksek Lisans = Aktif
Üniversite = Pasif
Lise = Pasif

Çünkü Derya'nın aldığı en yüksek eğitim "Yüksek Lisans" Dolayısıyla o hücereye Aktif diğer iki hücreyede Pasif yazması lazımdı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
02.01.2019
Merhaba, ben biraz farklı düşünmüştüm, şu formülü dener misiniz?

Kod:
=EĞER(EĞERHATA(MBUL("Doktora";E2;1);0)>0;"Doktora"&" AKTİF";"PASİF")&EĞER(EĞERHATA(MBUL("Yüksek Lisans";E2;1);0)>0;"/Yüksek Lisans"&"_AKTİF";"/PASİF")&EĞER(EĞERHATA(MBUL("Üniversite";E2;1);0)>0;"/Üniversite"&"_AKTİF";"/PASİF")&EĞER(EĞERHATA(MBUL("Lise";E2;1);0)>0;"/Lise"&"_AKTİF";"/PASİF")
Bu da sadece aktif pasif yazdırıyor.
Kod:
=EĞER(EĞERHATA(MBUL("Doktora";E2;1);0)>0;"AKTİF";"PASİF")&EĞER(EĞERHATA(MBUL("Yüksek Lisans";E2;1);0)>0;"/AKTİF";"/PASİF")&EĞER(EĞERHATA(MBUL("Üniversite";E2;1);0)>0;"/AKTİF";"/PASİF")&EĞER(EĞERHATA(MBUL("Lise";E2;1);0)>0;"/AKTİF";"/PASİF")

Kardeşim emeğin için ederim ama yine çalışmadı malesef :(

Eğer dikkat ettiysen, bazı isim birden fazla eğitim almış durumda. Örneğin Derya, hem yük lis. hem üniv. hem de lise eğitimi almış olduğu için ;

F6 Aktif
F7 Pasif
F8 Pasif

olaması lazım. Çünkü aldığı en yüksek eğitim "Yüksek Lisans"

Yani her isim, kendi arasında sorgulanıp, aldığı en yüksek eğitim AKTİF varsa diğer eğitimleri PASİF olmalı.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
02.01.2019
Merhaba, kusura bakmayın ben soruyu yanlış anlamışım.