Telefon numarası atama...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Merhaba,

Yakında Home Ofis olarak Call Center işine başlıyorum. İnternet telefonu olarak da Skype'ı kullanacağım. Excel tablosunda şahıslar ve şahısların karşısındaki hücrelerde de bu şahıslara ait telefon numaraları var.

Sorum şu: bir telefon numarasına tıkladığımda Skype'ın devreye girmesini ve telefon numarasını otomatik olarak çevirmesini nasıl sağlayabilirim? Çok uğraştım. Yapamadım.

Elimdeki tablodaki telefon numaralarından biri mavi renkte ve altçizgili. Fare okunu bu numaranın üzerine getirdiğimde "call this phone number in ..... with Skype: 'telefon numarası' " yazısı çıkıyor ve tıkladığımda da Skype bu numarayı çeviriyor. Bunu ben yapmadım. Ve nasıl yapıldığını bilmek istiyorum.

Cevap verebilecek olanlara şimdiden çok teşekkürler.

Saygılar...

Rıdvan Özdemir

Skype şu an bende kurulu değil. Fakat kurulu olduğu zamanlarda .html sayfalardaki telefon numaralarını otomatik tanıdığını hatırlıyorum.

Sen de excel sayfasını .html olarak kaydedip bir denermisin? Tabi bu şekilde işine yararsa...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Hayır. Olmuyor. Html olarak kaydedip açtıktan sonra bir sürü anlamsız karakterden oluşan bir sayfa çıktı karşıma. Yine de teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Bu konuyu internette o kadar araştırdığım halde bir sonuca ulaşamayınca bu foruma üye olayım bari dedim kendi kendime. Buradan net bir cevap alacağımı umuyordum. Ama ne yazık ki konuya vakıf kimse yok galiba burada da :-(

Arkadaşım senin yüzünden skypeyi kurdum :))

Şimdi hücrelerdeki telefon formatını +90(212)1234567 şeklinde yapın. Sonra çalışma sayfasını html olarak kaydedin ve tarayıcınızla açın. Bu şekilde ben firefox ta açtım ve skype otomatik tanıdı.

Telefondaki +90 hücre kabul etmezse hücrenin en başına ' (tırnak) işareti ekleyin.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Bu konuyu internette o kadar araştırdığım halde bir sonuca ulaşamayınca bu foruma üye olayım bari dedim kendi kendime. Buradan net bir cevap alacağımı umuyordum. Ama ne yazık ki konuya vakıf kimse yok galiba burada da :-(
Merhaba,
Forumumuza hoşgeldiniz.

Aklıma takılan sorular;
-İnternette bulsaydınız foruma üye olmayacaktınız!
-Net cevap alacağınızı umuyordunuz!
-Konuya vakıf kimse yok (mu)? Acaba?

Önce bir bakalım;

-Saat 18.45 sorunuzu sordunuz.
-Saat 19.46 ve yukarıdaki kanıya vardınız. 61 dakikada bunu nasıl anladığınızı merak ediyorum.

Şimdi konuya bir de bizim taraftan bakalım.
- Bu gün Pazar akşamı, nöbetci yanıtlayıcı nöbeti terk etmiş olabilir. :)
- Üyelerimizin çoğu mesajınızı yarın görecekler, çünkü hekes evden bağlanmıyor nete.
- Üyelerimiz arasında sandığınızın aksine uluslararası forumlarda bile görüşlerine başvurulanlar var.
- Üyelerimiz isteyerek bilgilerini paylaşıyorlar, kise burada zorunlu olarak bulunmuyor?
- Ve en önemlisi; "...Ama ne yazık ki konuya vakıf kimse yok galiba burada da :-( .." şeklindeki ifade ile yanıt almanız biraz zor olur.

Hoşça kalın.

Haklısınız dEdE. Arkadaş yeni üye diye ve bu forumun ruhunu henüz bilmediğini düşünerek cevap verdik ama işin aslı söylediğiniz gibidir.

Burada cevap vermeye çalışanlar, bu işi sadece gönül işi olarak yapıyorlar.Bir kazancımız yok.Dolayısıyla dakkada cevap yazılmasını beklemek haksızlıktır.

Ek olarak; arkadaşımız sorununun cevabını buldu ve gitti kanaatindeyim. Çünkü müsbet veya menfi başka bir ileti göndermedi.En azından oldu veya olmadı şeklinde cevap gelir diye mesajlara bakıp duruyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Merhaba Hamzacan ve dEdE nick'li arkadaşlar. dEdE'nin yazısını okuduktan sonra utandım. Sorumu sorduktan sonra makul bir süre beklemediğimi biliyorum, farkındayım. Ancak neden bu kadar acele ettiğime bir açıklık getirmek istiyorum. Ben foruma yazımı yazıp gönderdikten sonra benim yazımdan 4 dakika önce foruma gönderilmiş olan bir yazıya birçok cevap yazıldığını görmüş “hmm, bu forumda çok çok fazla insan var ve çok kısa zamanda birçok cevaplar geliyor demek ki” diye düşünmüştüm. Bu yüzden kendi soruma da kısa sürede tatmin edici cevaplar beklemiştim. Gelmeyince de “galiba bu insanların hiçbiri Excel konusunda uzman olmayan insanlar” diye düşünmüştüm. Bu düşüncemi de sonraki yazımda ifade etmiştim. Şimdi anladım ki düşündüklerimin tamamı yanlış bir varsayımımın uzantılarıymış. Herneyse fazla kafa karıştırmadan şunu ifade etmek istiyorum: Amacım kimseyi kırmak, rencide etmek değildi. Eğer bu şekilde bir etki bıraktıysa özür dilerim.

Hamzacan arkadaş. Söylediğin şeyi tam anlamadım. O yüzden yapamadım. “hücrelerdeki telefon formatını +90(212)1234567 şeklinde yapın.” cümlesini anlamadım. Excel’deki tablomda içinde sayılar olan bir hücre düşünelim. Bu hücreye sağ tıklayıp “hücreleri biçimlendir…” seçip sonra da “genel” olan seçimi önce “özel”e getirip sonra da sağ taraftaki “telefon numarası”na mı getirmeliyim. Eğer bunu kastetmişsen sonrasında telefon formatını “+90(212)1234567 şeklinde” nasıl yaparım? Anlamadım ki…

Saygılar,