Tesadüfi nokta (hücre) seçimi. yardım!

Excel Vers. ve Dili
ofis 2003
Arkadaşlar ekteki dosyada B1 yazdığım sayı içerisinden C1 deki kadar sayıyı tesadüf olarak seçip A sutundan yukarıdan aşayıda sayarak nasıl yazdırabilirim, seçtiğim her noktaya kaç defa seçilmiş ise o kadar rakam yazılacak örnekdeki 1 ve 2 ler gibi.. Şimdiden Teşekkürler....

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 İngilizce
Sub rastgele()
Dim deger
a = Range("B1").Value
b = Range("C1").Value
Range("A:A").ClearContents
Range("A1").Select
For x = 1 To b
deger = Int((a * Rnd) + 1)
Range("A" & deger + 1).Value = Range("A" & deger + 1).Value + 1
Next
End Sub

yukarıdaki gibi yaptım ve oldu gibi.Ben A1 hücresini kullandırmadım ama isterseniz ;

"Range("A" & deger + 1).Value = Range("A" & deger + 1).Value + 1" kısmını

"Range("A" & deger).Value = Range("A" & deger).Value + 1" yaparak A1 hücresinide işleme sokabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
ofis 2003
slm...

Sayın sailor yardımınız için çok teşekkür ederim.. yanlız yazdığınız kodlama sistemi hakkında bilgim yok.. yani göndermiş olduğunuz kodları nasıl kullanırım bilmiyorum.. Excelde sadece basit formül kullanabilen biriyim.. yinede yardımınız için teşekkür ederim...

Sub rastgele()
Dim deger
a = Range("B1").Value
b = Range("C1").Value
Range("A1").Select
For x = 1 To b
Next
End Sub

yukarıdaki gibi yaptım ve oldu gibi.Ben A1 hücresini kullandırmadım ama isterseniz ;

"Range("A" & deger + 1).Value = Range("A" & deger + 1).Value + 1" kısmını

"Range("A" & deger).Value = Range("A" & deger).Value + 1" yaparak A1 hücresinide işleme sokabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
ofis 2003
Sayın ali bey yardımızın için teşekkür ederim... istediğim tam olarak bu fakat sizler bunu makro kullanarak oluşturduğunuzdan, benim bunu başka çalışma sayfalarına uyarlamam nasıl olur bilmiyorum:( yani basit kopyala yapıştırma olmayacağa benziyor....

Bir çözüm de benden. 50 ve 15 rakamlarını hücreden değiştirerek farklı sayıda tahmin de yaptırabilirsiniz.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Kod:
Sub rastgele()
[COLOR="Red"]Sheets("Sayfa2").Select[/COLOR]
Dim deger
a = Range("B1").Value
b = Range("C1").Value
Range("A1").Select
For x = 1 To b
Next
End Sub
En basit çözüm makronun çalışmasını istediğiniz sayfanın seçilmesini sağlamaktır. Kırmızı satır...

Excel Vers. ve Dili
Office XP
Sn.acemi007 Sn.leumrukun önerisini benim hazırladığım dosyada da kullanabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
ofis 2003
Çok teşekkür ederim ali bey ve diğer arkadaşlar işimi yaptığınız calışmalar işimi gördü...