sbayyigit
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Ms Office Pro Plus 2019
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 23-02-2026
arkadaşlar, oluşturduğum bir programda bir textbox içerisine programın veritabani sayfasından çağırdığım veriler geliyor. veya textbox içerisine manuel olarak yazdığım verileri veritabani sayfasına yazdırıyorum.
ama şöyle bir sorunla karşılaştım. standart bir tarih biçimi oluşturmaya çalışıyorum. bu amaçla buraya girilen verilerin "dd.mm.yyyy" şeklinde girilmesi ve girilen verilerin "dd.mm.yyyy" şeklinde textboxlara gelmesi gerekiyor.
1. kaydetmek için veri girerken sadece yıl biliniyorsa veya biliçsizce sadece yıl girildiğinde (örneğin 1999) otomatik olarak "01.01.1999" yazsın.
bu dediğim
Private Sub ilktarih_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
End Sub
aralığında veya başka bir kod aralığında olabilir.
2. daha önce veritabanı sayfasında yine aynı şekilde sadece yıl (örnek 1999) yazılmışsa yine textboxa çağırığımda 01.01.1999 olarak gelmesi ama yıl biçimi normal düzende ise (örnek 15.11.1999) bu durumda herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmasın.
yardımlarınız için teşekkürler...
ama şöyle bir sorunla karşılaştım. standart bir tarih biçimi oluşturmaya çalışıyorum. bu amaçla buraya girilen verilerin "dd.mm.yyyy" şeklinde girilmesi ve girilen verilerin "dd.mm.yyyy" şeklinde textboxlara gelmesi gerekiyor.
1. kaydetmek için veri girerken sadece yıl biliniyorsa veya biliçsizce sadece yıl girildiğinde (örneğin 1999) otomatik olarak "01.01.1999" yazsın.
bu dediğim
Private Sub ilktarih_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
End Sub
aralığında veya başka bir kod aralığında olabilir.
2. daha önce veritabanı sayfasında yine aynı şekilde sadece yıl (örnek 1999) yazılmışsa yine textboxa çağırığımda 01.01.1999 olarak gelmesi ama yıl biçimi normal düzende ise (örnek 15.11.1999) bu durumda herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmasın.
yardımlarınız için teşekkürler...