Textbox daki tarih formatı

sbayyigit

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ms Office Pro Plus 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-02-2026
arkadaşlar, oluşturduğum bir programda bir textbox içerisine programın veritabani sayfasından çağırdığım veriler geliyor. veya textbox içerisine manuel olarak yazdığım verileri veritabani sayfasına yazdırıyorum.
ama şöyle bir sorunla karşılaştım. standart bir tarih biçimi oluşturmaya çalışıyorum. bu amaçla buraya girilen verilerin "dd.mm.yyyy" şeklinde girilmesi ve girilen verilerin "dd.mm.yyyy" şeklinde textboxlara gelmesi gerekiyor.
1. kaydetmek için veri girerken sadece yıl biliniyorsa veya biliçsizce sadece yıl girildiğinde (örneğin 1999) otomatik olarak "01.01.1999" yazsın.

bu dediğim
Private Sub ilktarih_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)

End Sub
aralığında veya başka bir kod aralığında olabilir.

2. daha önce veritabanı sayfasında yine aynı şekilde sadece yıl (örnek 1999) yazılmışsa yine textboxa çağırığımda 01.01.1999 olarak gelmesi ama yıl biçimi normal düzende ise (örnek 15.11.1999) bu durumda herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmasın.

yardımlarınız için teşekkürler...

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Umarım işinizi görür.

Private Sub TextBox1_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
If Len(TextBox1) = 4 Then TextBox1 = "01." & "01." & TextBox1
End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
If Len([a1]) = 4 Then TextBox1 = "01." & "01." & [a1]
End Sub

sbayyigit

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ms Office Pro Plus 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-02-2026
Usta teşekkür ederim. kodu kendime göre uyarlarım. inanın bazan insanın kafası duruyor. bir çok yerde kullandığım kod şimdi siz gönderince aklıma geldi. siz değerli ustaların yardımları boşa gitmez inşallah. saygılarımla...

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Sayın sbayyigit, teşekkürler güzel sözleriniz için ama usta mevkiine daha gelemedik.