Textbox in içinde Enter a basıldığında bir makroyu çalıştırma

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Eng
Arkadaşlar selam.. excel sayfama bir textbox1 nesnesi ekledim, textbox1 in içine her hangi bir bilgi girişi yaptıktan sonra enter a basarak bir makroyu çalıştırmak istiyorum. nasıl bir kod yazmalıyım, internetten ascii kodlarına baktım biraz belki enter tuşunun ascii kodunu öğrenirsem bir şekilde enter tuşuna makro atarım diye düşündüm ama internette enter tuşunun ascii kodunuda bulmadım.. yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Eng
sayfa1 in üzerine eklediğim textbox1 in içine yazdığım metinden sonra enter a bastığımda istediğim herhangi bir makro yu çalıştırma kodu yapamıyormuyuz? yardımlarınızı bekliyorum

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki kodu deneyin.

Kod:
Private Sub TextBox1_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
If KeyCode = 13 Then makto1
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Eng
çok teşekkür ediyorum. bu karakter kodlarını nerden öğrenebiliriz mesela 13 ün enter tuşunu ifade ettiğini nerden biliyoruz?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bunun için boş bir userform oluşturun ve aşağıdaki kodu bu userforma yazın. Sonra userformu çalıştırarak klavyeden istediğiniz tuşa basın.

Kod:
Private Sub UserForm_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer) 
msgbox  KeyCode 
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Eng
sayın leventm teşekkür ediyorum yine... gerçekten bütün işleri kodlarla halletmekte üstünüze yok:) sağolun yararlı oldu benim için...