Öncelikle ilginize ilginize teşekkür ediyorum.kodları inceledim. fakat kullacağım forumlarda fazla sayıda textbox olduğundan bir hayli yer kaplayacak . yine bu forumda daha kısa kod gördüğümü hatırlıyorum.fakat bulamadım.
Yazar yazmaz istediğiniz formata çevirmek kolay değil uzun kodlar gerektirir. Bunun yerine exit olayına yanı textboxtan çıkınca çevirmek çok daha pratiktir. Bunun içinde aşağıdaki gibi bir kod kullanmak yeterlidir.
[vb:1:b42a6b4183]Private Sub TextBox1_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
TextBox1 = Format(TextBox1, "#,##0.00")
End Sub
[/vb:1:b42a6b4183]
Eğer aynı formatı çok sayıda textboxa uygulayacaksanız aşağıdaki linki incelemenizi öneririm.
Bu konu üzerinde biraz kafa yorup iki alternatif hazırladım. Birincisi textboxa sayı yazılmaya başlandığı andan 2 sn sonra otomatikman formatlanıyor, ikincisinde ise sayılar tam sayıda olsa virgül ve virgülden sonra iki hane yazıldığı anda formatlanıyor. Örneğin 1256,00 şeklinde yazılmalıdır.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.