BYSERTTAS
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Excel Vers. ve Dili Ofis 2021 TR 32 Bit
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 06-01-2025
Herkese İyi Çalışmalar..
Değerli dostlar bir konuda yardımlarınıza ihtiyacım var..
yaptığım bir çalşımada 1-31 adettextbox var Bu textbox a Ayın Günlerini Yazdırıyorum. Eğer Günler Hafta sonuna Denk geliyorsa(Cumartesi-Pazar) textboxun zemin rengi Kırmızı oluyor. 32-62 Arası textboxlara ise "X" İşareti Koyuyorum.(CheckBox ile)
Aşağıdaki Kod İle textboxları Kontrol ettirerek Hafta Sonuna Gelen Günlere İşaret Konmasını engelliyordum. Ancak şimdi Kullanıcının vereceği cevaba göre Hafta Sonuna denk gelse de İşaret Konulması Gerekiyor.
Kısaca Textbox 1 den TextBox 31 e kadar Zemin rengi Kırmızı İse Yani Hafta Sonuna denk gelmiş İse "Resmi Tatil Günü İçin Ücret Ödemek İstiyormusunuz?..." Diye sorsun Cevap Evet İse CheckBox ;işaretlenebilsin Aksi Halde Hafta Sonuna Gelen Günler İçin CheckBox İşaretlenemesin İstiyorum. Aşağıdaki Kod Üzerinden Düzeltme Yaparsanız Minnettar Kalırım. Şimdiden Teşekkürler.
Dosya Örneğide Ekledim.
Kullandığım Kod :
Sub Kontrol(CBox As MSForms.CheckBox, CBox_Name As String)
Dim No As Byte
No = Replace(CBox_Name, "CheckBox", "")
If Me.Controls("TextBox" & No).BackColor = vbRed Then
CBox.Locked = True
CBox = CBox.Visible = False
Else
If CBox.Value = True Then
Me.Controls("TextBox" & No + 31) = "x"
Else
Me.Controls("TextBox" & No + 31) = ""
End If
If Me.Controls("TextBox" & No + 31) = "x" Then
Me.Controls("TextBox" & No + 31).BackColor = vbGreen
Else
Me.Controls("TextBox" & No + 31).BackColor = vbWhite
End If
End If
End Sub
Değerli dostlar bir konuda yardımlarınıza ihtiyacım var..
yaptığım bir çalşımada 1-31 adettextbox var Bu textbox a Ayın Günlerini Yazdırıyorum. Eğer Günler Hafta sonuna Denk geliyorsa(Cumartesi-Pazar) textboxun zemin rengi Kırmızı oluyor. 32-62 Arası textboxlara ise "X" İşareti Koyuyorum.(CheckBox ile)
Aşağıdaki Kod İle textboxları Kontrol ettirerek Hafta Sonuna Gelen Günlere İşaret Konmasını engelliyordum. Ancak şimdi Kullanıcının vereceği cevaba göre Hafta Sonuna denk gelse de İşaret Konulması Gerekiyor.
Kısaca Textbox 1 den TextBox 31 e kadar Zemin rengi Kırmızı İse Yani Hafta Sonuna denk gelmiş İse "Resmi Tatil Günü İçin Ücret Ödemek İstiyormusunuz?..." Diye sorsun Cevap Evet İse CheckBox ;işaretlenebilsin Aksi Halde Hafta Sonuna Gelen Günler İçin CheckBox İşaretlenemesin İstiyorum. Aşağıdaki Kod Üzerinden Düzeltme Yaparsanız Minnettar Kalırım. Şimdiden Teşekkürler.
Dosya Örneğide Ekledim.
Kullandığım Kod :
Sub Kontrol(CBox As MSForms.CheckBox, CBox_Name As String)
Dim No As Byte
No = Replace(CBox_Name, "CheckBox", "")
If Me.Controls("TextBox" & No).BackColor = vbRed Then
CBox.Locked = True
CBox = CBox.Visible = False
Else
If CBox.Value = True Then
Me.Controls("TextBox" & No + 31) = "x"
Else
Me.Controls("TextBox" & No + 31) = ""
End If
If Me.Controls("TextBox" & No + 31) = "x" Then