textbox'a, hücredeki ve başka bir textbox'ın çarpımı yazsın

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
iyi günler

ben bir satış makrosu yazıyorum, userformda seçtiğim ürüne göre, ürün sayısıyla excel hücredeki sayıyı çarpıp başka bir text boxa ücreti yazdıramadım. Örneğin
combobox1 de "pantalon" seçiliyor, textbox1(ürün adedi) ne de "3" yazılıyor ve excel "H1" hücresindede pantalon ücreti 25 zaten yazıyor.

userformu açtığımda pantalonu seçiyim ve adedi giriyim ve o direkt, ytl textboxına ücreti çarparak yazsın, ben şöyle yazdım olmadı

Private Sub TextBox5_Change()
Set S1 = Sheets("hesap")
If ComboBox1.Text = "T-shirt" Then TextBox5.Value = TextBox1.Value * S1.Cell(H, 1)
End Sub

şimdiden teşekkürler...

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
iyi günler

ben bir satış makrosu yazıyorum, userformda seçtiğim ürüne göre, ürün sayısıyla excel hücredeki sayıyı çarpıp başka bir text boxa ücreti yazdıramadım. Örneğin
combobox1 de "pantalon" seçiliyor, textbox1(ürün adedi) ne de "3" yazılıyor ve excel "H1" hücresindede pantalon ücreti 25 zaten yazıyor.

userformu açtığımda pantalonu seçiyim ve adedi giriyim ve o direkt, ytl textboxına ücreti çarparak yazsın, ben şöyle yazdım olmadı

Private Sub TextBox5_Change()
Set S1 = Sheets("hesap")
If ComboBox1.Text = "T-shirt" Then TextBox5.Value = TextBox1.Value * S1.Cell(H, 1)
End Sub

şimdiden teşekkürler...

Merhaba
Sorduğunuz soruyu yazdığınız kodla bağdaştırmaya çalışmak epeyi kafa karıştırdı desem yalan olmaz herhalde... :)

Öncelikle
Private Sub TextBox5_Change() i Textbox1 için uygulayınız..

Sonra, Cell(H,1) ne demek bunu anlamak biraz zor...

H1 hücresini göstermek istiyorsunuz gibi düşündüm. Yok öyle değilse, H değişkendir ve bu kodda H neye eşit geliyor?

Eğer ilk tahmin ettiğim gibi ise:

H1 hücresi için Cell(H,1) kullanılmaz.

Doğrusu Cells(1,"H") dir. (sondaki s harfini atlamayınız)

Varsayımlarım doğru ise kodunuzu aşağıdaki gibi yazarak deneyiniz...

Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
Set S1 = Sheets("hesap")
If ComboBox1.Text = "T-shirt" Then TextBox5.Value = TextBox1.Value * S1.Cells(1, "H")
End Sub