textboxa yazmak istediğim sayfadaki hücreye yazılıyor.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
bu sorun üç beş kez yeniden excel kurmama neden oldu ama her defasında nasıl olduğunu bilemediğim bir nedenden dolayı hâlâ tekerrür ediyor.
sözün özü formu açıyorum. form üzerindeki herhangi bir textboxa veri girmek istediğimde arka planda sayfadaki hücerelere yazıldığını görüyorum. inanın bana büyük sıkıntı doğuruyor. yardımlarınızı bekliyorum.

Not: Exceli ilk kurduğum zaman böyle bir sorun olmuyor.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2010
bir not daha:
bahsettiğim durum söz konusu olduğunda kod bölümüne de müdahale edemiyorum. kod çalışmasını resetlemem (durdur'a basarak) dahi fayda etmiyor.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
textboxun properties penceresindeki "controlsource" özelliğine bir bakın, herhangi bir hücre tanımlanmışmı, eğer tanımlanmışsa silin.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
sayın leventm ilginize teşekkür ederim. önerinizi araştırdım, formumda böyle bir şey yok. az önce dosyamı ağdaki başka bir bilgisayara attım, ilginçtir, orada sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
(bu arada boş durmadım office 2000 yükledim olmadı!, döndüm yeniden 2003'e yine olmadı)
son bi sorum olacak; acaba excele özel bir virüs kapmış olabilir miyim? (veya böyle bir virüs var mıdır?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Birde işletim sisteminize bakın. Gerekirse yeniden yükleyin. Excele özel virüse gelince elbette makro virüsleri mevcuttur. Örneğin laroux gibi. Bu tür virüslerin etkileri konusunda bilgi sahibi değilim. Ama net üzerinde bir araştırma yaparsanız, çok sayıda bilgiye ulaşacağınızdan eminim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
ne yaptıysam olmadı, işletim sistemini yeniden yüklemek zorunda kaldım. ama bu bir ders oldu bana. sayın leventm öneriniz doğrultusunda makro virüsleri hususunda epey bir araştırma yaptım, meğer bu tür virüsler farkında olmadan en kolay yayılan virüslermiş. bundan sonra her dosyayı (makrolu makrosuz farketmez) taramadan geçirdikten sonra yükliyeceğim. yani yoğurdu üfleyerek yiyecem. :)
forumdaki arkadaşlara da bu hususu mutlaka tavsiye ederim. (dosyalarındaki bihaber oldukları virüsün daha fazla yayılmasını önlemek babında)