textbox'daki değere +49 ekleme

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Arkadaşlar Selam. Hepinize kolay gelsin.
Ekteki userformdaki textbox1' T- sabit olmak üzere kaç yazarsam yazayım textbox2'ye +49 ekleyerek sayının devamını yazdırabilirmiyiz.
yazılcak sayı değerleri T-00001 den başlıyor.
TextBox1'e T-00001 yazılınca Textbox2 de T-00050
TextBox1'e T-00051 yazılınca Textbox2 de T-00100 otomatik belirecek
Bir textbox2 kilitli halde birde textbox2 müdahaleye açık halde çünkü ilerde +99 da olabilir. Bu kodlardan birini deaktif bekleteceğimde unutmamak için.

Birde excel üstadı arkadaşlara şunu sorayım userform üzerine Bir label yada textbox oluşturup buna atıyorum sayfa2 de B1:B65536 arasında dolu olan kaç hücre varsa sonucu sürekli göster kodu yazabilirmiyiz. Say Commandbutonu koymadan sürekli gösterecek.
Saygılar.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Arkadaşlar Selam
Textbox'ın asli işi metin girişi Sayısal işler işi karıştırıyor galibaki sonuç almak biraz zorlaşıyor değilmi arkadaşlar yanılıyorsam düzeltin.
Ozaman sorumu değiştireyim
eki değiştirdim ekte stok diye bir sayfa oluşturup bahsettiğim sayıları manuel girdim kaydettim.
Şimdi Textbox1e mecbur b sütunundan değeri yazıyorum(Zaten Bunlar benim stoğuma aldığım ürünler) ben TextBox1'e B sütunundaki herhangi bir değeri girince onun karşısındaki C sütunundaki değeri textbox2 ye yazdırabilirmiyiz. Örneğin B sütunudaki T-00151 değerini textbox1'e yazınca textbox2 ye C sütunundaki karşılığı T-00200 gelecek textbox2aynı zamanda deaktif olacak.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Yaptığınız iş bana çok karışık geldi, aynı zamanda (yeterli bilgiye sahip olmadığım için değerlendiremediğim) bir çok kontroller gördüm.

Ben olsaydım :

Textbox1 kullanır 2 ile hiç uğraşmazdım.
Textbox1 de "T-" ile hiç uğraşmazdım, doğrudan rakamla uğraşırdım. Excele kayıt yaptırdığımda textbox1 deki veriyi (ki rakam olduğunu kontrol ederek) "T-" ile birleştirirken aynı zamanda Format fonksiyonu ile 000001 olarak kaydederdim.

Burdan hareketle sizin Texbox2 ile bir sürü kontrol ettiğiniz şeyi hemen 49 ekleyerek (sanki Texbox2 varmış gibi) excelde ilgili hücreye yazdırırdım.

Dolayısı ile Textbox1 de yazılan 1 rakamı excele kayıtta T-00001 olarak kaydedilirdi.

Basit düşünmek önemli.
Bir de böyle düşünün, ne dersiniz?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Sayın Necdet üstadım haklısınız.

Son düzenleme: