udentr2002
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
-
iş yerinde Office 365
evde Office 365
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 25-12-2029
Merhaba arkadaşlar textboxda bir sayısal değerim var, bir butona bastığımda ilgili sayfada stokları tarayıp stok miktarını veren kodlarım var ilgili hammaddenin stok miktarını textboxda yazılan olan miktarlara kıyaslıyorum eğer depodaki o hammaddenin miktarı textboxda yazan miktardan büyükse "üretim yapabilmeniz için miktar yeterlidir" diye bir mesaj verip başka bir butonu aktif hala getiriyor. Eğer küçükse "üretim yapabilmeniz için miktar yeterli değildir" deyip o butonu pasif bırakıyor yanlız kıyaslamayı doğru yapmıyor bunun nedeni ne olabilir textboxun formatı ilemi ilgili acaba dosyam çok büyük olduğu için daha fazla kafanızı karışltırmamak için ilgili kodları yazacağım.
Depodaki hammaddenin stok miktarını veren kod aşağıdadır,
Private Sub CommandButton17_Click()
On Error Resume Next
Sheets("HammaddeDepo").Select
stok.ComboBox1 = TextBox16.Text
Set sh = Sheets("HammaddeDepo")
sonkayit = sh.Cells(65536, 1).End(xlUp).Row
For i = 4 To sonkayit
If sh.Cells(i, 1) = stok.ComboBox1.Value Then
miktar = sh.Cells(i, 8) * sh.Cells(i, 13) / 1000
miktar1 = miktar + miktar1
End If
Next i
MsgBox ("Depodaki" & " " & TextBox16 & " " & "Miktarı" & " " & miktar1 & " " & "KG" & "'dır"), vbInformation, ("Stok Durumu")
If Farmasotik_Emir.TextBox18.Text > miktar1 Then
MsgBox Farmasotik_Emir.ComboBox1 & " " & "Üretimini Yapabilmeniz için" & " " & Farmasotik_Emir.TextBox16 & " " & "Miktarı Yetersizdir", vbCritical, "Stok Kontrol"
Farmasotik_Emir.CommandButton2.Enabled = False
ElseIf Farmasotik_Emir.TextBox18.Text <= miktar1 Then
MsgBox Farmasotik_Emir.ComboBox1 & " " & "Üretimini Yapabilmeniz için" & " " & Farmasotik_Emir.TextBox16 & " " & "Miktarı Yeterlidir", vbInformation, "Stok Kontrol"
Farmasotik_Emir.CommandButton2.Enabled = True
End If
End Sub
bu miktarları doğru kıyaslamıyor mesala miktar1 adlı döngü yani depodaki stok miktarının toplamını gösteren döngü değeri 100 kg üretim yapabilmemiz için gerekli miktar 10 kg yazmasına rağmen yetersizdir diyor ve kodu pasif bırakıyor kodlarda bir hata yok ama kıyaslamayı mantıklı yapmıyor bunun sebebi textboxun formatı ilemi ilgili formatlarıda denedim ama yine olmadı eğer sorumu anlayabilen bir hocam yardımcı olursa çok sevinirimm
Depodaki hammaddenin stok miktarını veren kod aşağıdadır,
Private Sub CommandButton17_Click()
On Error Resume Next
Sheets("HammaddeDepo").Select
stok.ComboBox1 = TextBox16.Text
Set sh = Sheets("HammaddeDepo")
sonkayit = sh.Cells(65536, 1).End(xlUp).Row
For i = 4 To sonkayit
If sh.Cells(i, 1) = stok.ComboBox1.Value Then
miktar = sh.Cells(i, 8) * sh.Cells(i, 13) / 1000
miktar1 = miktar + miktar1
End If
Next i
MsgBox ("Depodaki" & " " & TextBox16 & " " & "Miktarı" & " " & miktar1 & " " & "KG" & "'dır"), vbInformation, ("Stok Durumu")
If Farmasotik_Emir.TextBox18.Text > miktar1 Then
MsgBox Farmasotik_Emir.ComboBox1 & " " & "Üretimini Yapabilmeniz için" & " " & Farmasotik_Emir.TextBox16 & " " & "Miktarı Yetersizdir", vbCritical, "Stok Kontrol"
Farmasotik_Emir.CommandButton2.Enabled = False
ElseIf Farmasotik_Emir.TextBox18.Text <= miktar1 Then
MsgBox Farmasotik_Emir.ComboBox1 & " " & "Üretimini Yapabilmeniz için" & " " & Farmasotik_Emir.TextBox16 & " " & "Miktarı Yeterlidir", vbInformation, "Stok Kontrol"
Farmasotik_Emir.CommandButton2.Enabled = True
End If
End Sub
bu miktarları doğru kıyaslamıyor mesala miktar1 adlı döngü yani depodaki stok miktarının toplamını gösteren döngü değeri 100 kg üretim yapabilmemiz için gerekli miktar 10 kg yazmasına rağmen yetersizdir diyor ve kodu pasif bırakıyor kodlarda bir hata yok ama kıyaslamayı mantıklı yapmıyor bunun sebebi textboxun formatı ilemi ilgili formatlarıda denedim ama yine olmadı eğer sorumu anlayabilen bir hocam yardımcı olursa çok sevinirimm