Textbox'dan hücreye yazdırılan rakamda kuruş sorunu..

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Türkçe
Merhaba Arkadaşlar. Yapmış olduğum formun üstünde bulunan textbox a kuruşlı bir rakam girerek excel sayfasındaki hücreye bu rakamı yazdırmak istiyorum. Fakat rakam excel sayfasında yukarı doğru yuvarlanarak kuruşsuz olarak yazılıyor. Nerden olduğunu bir türlü bulamadım. excel sayfasına rakam manuel olarak girildiğinde böyle bir yuvarlama yapmıyor. Sanırım sorun vb kısmında. Söz konusu texbox değerini integral olarak tanımladım. Sorun burdan kaynaklanıyor olabilir mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Söz konusu texbox değerini integral olarak tanımladım. Sorun burdan kaynaklanıyor olabilir mi?
Bundan kastınız nedir? int(textbox1) ise bu integer yani tamsayı anlamındadır. Bu şekilde kullandı iseniz kuruşu elbette dikkate almaz. Hücreye aktardığınız kodu verirmisiniz.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Levent Bey'e ek olarak aklıma gelen kuruş olarak virgülden sonra iki hane olarak kullanacağınız için kodlarınızın içinde Textbox değerini

TextBox1 = Format(TextBox1, "0.00") olarak belirtirseniz sorununuz düzelebilir.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Türkçe
Sayın leventm, kullandığım kodlar aşağıdaki gibi, çaşılma sayfasında formuller olduğu için textbox dan aktardığım değerlerin hücrede sayı olarak algılanması lazım. Ben o düşünceyle integer yazdım.

Sayın fructose, Dediğiniz gibi texbox format ayarınıda eklemiştim ama dediğim gibi çalışma sayfasına kuruşsuz yuvarlanmış bir rakam yazıyor.

İlginiz için teşekkür ederim.

Dim ticKaz As Integer
ticKaz = TextBox3
Range("fb32") = ticKaz

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Türkçe
Arkadaşlar sanırım sorun çözüldü,
Dim ticKaz As Currency yazdım
kusura bakmayın belki çok saçma sorular soruyorum ama bu sadece acemilikten. İlginiz için çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - 2007
benimde textboxa girilen virgüllü değer ile ilgili sorunum var
sorunum :
textboxın formatını TextBox2 = Format(TextBox2, "#,##0.00") şeklinde ayarladım bu şekildeyken textboxa girilen virgüllü değer doğru olarak hücreye geçiyor ama sayı olarak geçmiyor. text boxla giriş yaptığım virgüllü değerleri topla formulu ile toplamaya kalktığımda sonuc 0 (sıfır) çıkıyor yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
TextBox2 = Format([B][COLOR=blue]cdbl([/COLOR][/B]TextBox2[B][COLOR=blue])[/COLOR][/B], "#,##0.00")

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - 2007
Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
TextBox2 = Format([B][COLOR=blue]cdbl([/COLOR][/B]TextBox2[B][COLOR=blue])[/COLOR][/B], "#,##0.00")
İlginize teşekkür ediyorum sayın leventm
malesef buda istediğim sonucu vermedi
kullanmak istediğim kısımı aşağıdaki örnekte görebilirsiniz.
http://rapidshare.com/files/16780019/ornek.zip.html

maaş sayfasında avans girişi butonuna basarak 10,50 lik bi giriş yaptığımızda ilgili hücreye metin olarak geçiyor.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki satırı ilgili yerdeki ile değiştirin. Sayı biçiminide sayfa üzerinde hücre biçimlendirmeden yapabilirsiniz.

Kod:
s1.Cells(say, "b") = CDbl(TextBox2)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - 2007
Aşağıdaki satırı ilgili yerdeki ile değiştirin. Sayı biçiminide sayfa üzerinde hücre biçimlendirmeden yapabilirsiniz.

Kod:
s1.Cells(say, "b") = CDbl(TextBox2)
Sorun çözüldü İlginize Çok teşekkürler