Textboxlara ortak komut vermek.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Arkadaşlar benim userformumda sayıca fazla olan textboxlar var. ben bunlara tek tek komut girmek yerine toplu bir komutla aynı işlemi yaptıramaz mıyım? Yani biraz daha açacak olursam mesela; Textbox1 e bastığımda da Sayfa5 e gitsin, Textbox9 a bastığımdada Sayfa5 e gitsin bunun gibi en az 50 tane textbox var. umarım anlatabilmişimdir. Teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Örnek bir dosya eklermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Örnek dosyayı gönderdim. Şimdiden teşeküürler.

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-03-2024
Dosyanızı açmadım ama Bende irsaliyelerin sürekli formadan kesilmesi için irsaliye programı yapmıştım. Matbu irsaliye 25 satır alıyordu. Benden yukarıdan aşağı doğru 25 satır için 25 adet textbox ekledim ve ilk textboxa girince Userformun alt tarafında bir yere label eklemiştim labelin içinde satır 1 yazıyor. 2. textboxa girince satır iki yazıyor.
Bende bu kodun aynısını 25 textboxa yazdırmak istemiştim yapamadığım için tek tek yapmak zorunda kalmıştım. Bunun bir çözümü varsa benimde işime çok yarar.

kod:
Private Sub Textbox1_Enter()
label1 = 1
End Sub

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Çözümü elbette var. Öncelikle forum içi arama motoruna "class module" yazarak arayın eğer sonuç alamazsanız dosyanızı ekleyin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Aradım fakat istediğimi bulamadım. Sn. Leventm dosyam yukarıda ekli lütfen küçük bir örnek gönderebilirseniz mutlu olurum şimdiden çok teşekkürker.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Önereceğim işlemi uygulamak için öncelikle Hesap kodu altındaki textboxların adları ardışık gitmelidir. örneğin T1,T2,T3,...... şeklinde

Bu şekilde isimlendirirseniz hata ihtimali ortadan kalkacaktır. Ben zaman kaybetmemek için bu textboxların ortak noktası olan left değerini kullandım.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
LKS

arkadaşım yanılmıyorsam sen muhasebe programlarından **LKS 2 Windows** kullanıyorsun herhalde yanılıyor muyum
amacına gelince sen şöyle demek istiyorsun herhalde benim birden çok kaydım var alt alta eklenmesi gibi mi ???
senin derdinin çaresi listview gibi geliyor bana tıpkı LKS'deki görünüm gibi birden çok kayıt tek userform'da olsun ama yani şu şekilde tek satırda oluşturduğu fişin kümülesi görünsün ama içine girince detayları çıksın yanlış mıyım?...

Son düzenleme: