Topla.çarpım

Excel Vers. ve Dili
ofis 97
Başlıktaki fonksiyonu kullanarak. Diğer kitaptan isteğe karşılık gelen verileri bulup toplayarak ait olduğu hücreye yazmasını istiyorum. Forumda bu fonksiyonun kullanımı hep aynı sayfada verildiği için bir türlü işin içinden çıkamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Başlıktaki fonksiyonu kullanarak. Diğer kitaptan isteğe karşılık gelen verileri bulup toplayarak ait olduğu hücreye yazmasını istiyorum. Forumda bu fonksiyonun kullanımı hep aynı sayfada verildiği için bir türlü işin içinden çıkamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. örnek dosya ektedir.
B2 kitabının H3 hücresine
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(([a1.xls]Sayfa1!$D$2:$D$1000=$F3)*([a1.xls]Sayfa1!$H$2:$H$1000))
bu formülü yazın ve aşağıya doğru çoğaltın

Excel Vers. ve Dili
ofis 97
Tamam dostum ben ozaman şu köşeli parentezlerde yanılmışım. şimdi şıp diye oldu. Eline sağlık.

Excel Vers. ve Dili
ofis 97
SAYIN İHSAN BEY, BİR SORUM DAHA OLACAK
Kod:

FORMÜLDEKİ D2:D1000 SUTUNUNDAKİ DEĞERLER SAYI, ANCAK; HÜCRELER METİN OLARAK BİÇİMLENDİRİLMİŞ OLDUUNDAN SAYIYA ÇEVİRME İŞİNİ KIVIRAMADIM. PARENTEZ ÖNÜNE -- İŞARETLERİ KOYDUMSADA BİR TÜRLÜ OLMADI SÜREKLİ DEĞER HATASI ALIYORUM.

İ

İhsan Tank

Misafir
SAYIN İHSAN BEY, BİR SORUM DAHA OLACAK
Kod:

FORMÜLDEKİ D2:D1000 SUTUNUNDAKİ DEĞERLER SAYI, ANCAK; HÜCRELER METİN OLARAK BİÇİMLENDİRİLMİŞ OLDUUNDAN SAYIYA ÇEVİRME İŞİNİ KIVIRAMADIM. PARENTEZ ÖNÜNE -- İŞARETLERİ KOYDUMSADA BİR TÜRLÜ OLMADI SÜREKLİ DEĞER HATASI ALIYORUM.
form kurallarına uymuyorsunuz
büyük harf yazmak bağırmak anlamına geliyor ve bende yardım ettiğim kişinin bana bağırmasını hazmedemiyorum. ne yapacağız şimdi

Excel Vers. ve Dili
ofis 97
bu tür yazım kurallarına dikkat etmediğim için özür dilerim.

İ

İhsan Tank

Misafir
metin biçimli dosya ektedir,
merhaba
formül olarak
bunu kullanın
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(([a1.xls]Sayfa1!$D$2:$D$1000*1=$F3)*([a1.xls]Sayfa1!$H$2:$H$1000))
bir uyarı : form kurallarına uymadığınız takdirde sorularınıza bundan sonra yanıt vermiyeceğim