- Excel Vers. ve Dili
- 2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdiMerhaba,
Bu şekilde deneyin.Kod:=TOPLA.ÇARPIM(--ESAYIYSA(MBUL(SOLDAN(B2;10);$B$2:$B$18)))
.
Şimdi karışık arama yapıyor, sonuçlarıda getiriyorSarı alanın neresi ile aynı olması gerekiyor? Soruyu anlayamadım detaylı açıklama yapınız.
.
Sarı alanda hiç değer yok, cevaplayanların doldurması için boş bırakmıştımAnlatamadınız yada anlamıyorum.
Dosyada sarı alandaki değerlerin aynısı demişsiniz. Sarı alan da değer yok...
Konuyu hiç bilmiyormuşuz gibi detaylı açıklamaya çalışın.
.
=EĞER(B2="";"";EĞER(EĞERSAY($B$2:B2;"*"&SOLDAN(B2;10)&"*")=1;
EĞERSAY($B$2:B2;"*"&SOLDAN(B2;10)&"*")+MAK($F$1:F1);
DÜŞEYARA("*"&SOLDAN(B2;10)&"*";$B$1:F1;5;0)))
Ömer bey AKINCI AKSARAY GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.'de 2 sonucunu verdi,onunda sonucunu aynı vermesi gerekir.Sanırım benzer isimleri gruplandırmak istiyorsunuz. Bir nevi id no verme işlemi gibi.
F2 hücresine yazarak alt satırlara kopyalayın.
.Kod:=EĞER(B2="";"";EĞER(EĞERSAY($B$2:B2;"*"&SOLDAN(B2;10)&"*")=1; EĞERSAY($B$2:B2;"*"&SOLDAN(B2;10)&"*")+MAK($F$1:F1); DÜŞEYARA("*"&SOLDAN(B2;10)&"*";$B$1:F1;5;0)))
Ömer bey yardımlarınız için teşekkür ederimİlave mesajlarınızı mesajı yazdıktan sonra farkedebildim.
Bu tür bi tanımayı yapabilmeniz için bir data oluşturup verileri ordan aratmanız daha doğru olur.
Örnek,
İçinde Aksaray geçenler 1, İstanbul geçenler 2, ....gibi.
Formül yazarken bir açık yakalamak gerekir. Bu dosyada her türlü olasılık olabilir. Bu yüzden yukarıdaki yol gibi birşey düşünmenizi tavsiye ederim. Farklı bir yol bulursam paylaşırım fakat şimdilik düşünebildiklerim bunlar. Makro ile olurmu bilmiyorum. Onun üzerinde çalışırım.
Ayrıca akıncı aksaray ltd. diğer aksaray lar aş. bu iki grup aynı olamaz diye düşünmüştüm. Çokta önemli değil tabiki. Önemli olan yukarıdaki mantığı kurmak.
İyi çalışmalar.
.