Toplamada hata

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
merhaba arkadaşlar ismim kazım yeni katıldım aranıza.
bir konu da acil yardımınıza ihtiyacım var konu excel de bir tablo var ve tabloda mal tanımı adet, kilo v.b. işlemler bu tabloda toplama işlemi yapmam gerekiyor ama sayı lardaki noktalama işaretleri ters şimdi örnek sayılar yazıyorum bu sayıları excel de en kolay nasıl toplarım. şimdiden teşekürler.

783.00
256.00
1,356.00
2,348.25

bunun gibi sayılar arkadaşlar ondalık kısım nokta bindelik kısım virgül.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
yardımın için çok teşekür ederim. ALLAH razı olsun.
bi sorum daha olacak kusura bakma. bu işlemde kullandığım tek tablo var ve bana gelen email leri alıp bu tabloya kopyalıyorum karşıdan gelen email bindelik virgül - ondalık nokta olarak geliyor tabloya kopyaladığımda sürekli bul değiştir kısmından mı işlem yapmam gerekiyor sürekli kalıcı bir formül yokmu acaba yani email den alıp tablo ya kopyaladığımda otomatık çevire bilecek formül. kusura bakma yardımın için çok teşekür ederim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Makro ile yapabilrsiniz.

Aşağıdaki kodları boş bir module kopyalayarak bir butona bağlayınız..

Tüm sayfa için,

Kod:
Sub Degistir()
    Cells.Replace What:=",", Replacement:="", LookAt:=xlPart
    Cells.Replace What:=".", Replacement:=",", LookAt:=xlPart
End Sub
Sadece seçili aralık için,

Kod:
Sub SecDegistir()
  Selection.Replace What:=",", Replacement:="", LookAt:=xlPart
  Selection.Replace What:=".", Replacement:=",", LookAt:=xlPart
End Sub
.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
hocam verdiğn bilgiler için teşekür ederim ama ben beceremedim verdiğin kodları makroda düğme oluşturdum ve kodları yazdım ilk denemem de oldu ama başka satırda hata başladı bu gün uğraşayım dedim makro hiç çalışmaz oldu. ben tabloyu örnek olarak buraya ekleyim siz ona göre bana yardımcı olun.
bu tabloda E,H,I hücrelerinde noktalama işaretlerini tersine çevirecek düğme diğer hücrelerde değişiklik olmayacak ve daha önce dediğim gibi tabloda ki bilgiler sürekli değişir bu da gelen email den kopyala yapıştır yaparak uygulanıyor girdiğimiz formuller değişmemesi gerekioy yani her yeni gelen email lere de aynı işlemleri yapmak zorunda kalmamak için. bilgilerin için teşekür ederim.

Ekli dosyalar

Ben sorunu aşağıdaki gibi çözüyorum. Belki sizin de işinize yarar.
Değişmesi gereken sütunu seçiyorum.
Veri/Metni Sütunlara Dönüştür'ü tıklıyorum.
Çıkan Metni Sütunlara Çevirme Sihirbazı'nda Adım 1/3 Ve Adım 2/3 aşamalarını ileri ile geçiyorum.
Adım 3/3'de "Gelişmiş" i tıklıyorum.
Yine çıkan "Gelişmiş Metin Alma Ayarları" iletişim kutusunda "Ondalık ayıracı"nı nokta, "Binlik ayrıcı"nı virgül yapıyorum. (orjinal rakamlardaki gibi)
Tamama tıklayıp, iletişim kutusunu, son tıklayıp, sihirbazı sonlandırıyorum.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Bu işlem de olmadı verdğin bilgiler için çok teşekür ederim.