Türkçe XP'ye Excel Kurdum İngilizce Oldu

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Türkçe XP kurulu Laptop'uma her zamanki CD ile Ofis kurdum. Önceden Türkçe olan Excel İngilizce olarak kuruldu. Neden acaba?

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
Merhaba

Türkçe XP kurulu Laptop'uma her zamanki CD ile Ofis kurdum. Önceden Türkçe olan Excel İngilizce olarak kuruldu. Neden acaba?
bu noktada işletim sisteminizin (Windows Xp) Türkçe yada İngilizce olması çok önemli değildir, önemli olan Office'in Türkçe yada ingilizce olmasıdır, eğer kurulum İngilizce Office cd'si ile yapılmışsa ingilizce , Eğer Türkçe Office cd'si ile yapılmışsa Türkçe olacaktır.Bazı cd'ler özel olarak hazırlanıp hem Türkçe hemde İngilizce Dil destekleri ile birlikte yapılabiliyor, bu durum göz önüne alınırsa, Başlat/Programlar/Microsoft Office/Microsoft Office Araçları/Microsoft Office 2003 Dil Ayarları açıp Türkçe yada ingilizce seçeneklerinin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.(Türkçe İngilizce Seçenekleri varsa ekran resmi resim1.jpg dosyasındaki gibi olmaldır) Aksi durumda, İngilizce Office sürümünü kaldırmadan, Türkçe office cd'si ile tekrar aynı dizine, hiç bir ayara dokunmadan, sanki ilk defa kuruyormuş gibi kurulum yapın ve yine , Başlat/Programlar/Microsoft Office/Microsoft Office Araçları/Microsoft Office 2003 Dil Ayarlarını açıp Türkçe yada ingilizce seçeneklerinden istediğiniz herhangi birisini kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Bir Şey Değişmedi

Yazdığınız adımları takip ettim. İngilizce ve Türkçe dil seçenekleri vardı. İngilizceyi sildim. Sadece Türkçe'yi bıraktım. Bir şey değişmedi. Yeniden başlattım, yine bir şey değişmedi. Ofisi dediğiniz gibi tekrar kurdum. Yine bir şey değişmedi. Başka bir tavsiyeniz var mı?

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
Sayın Ayvazoğlu

Yazdığınız adımları takip ettim. İngilizce ve Türkçe dil seçenekleri vardı. İngilizceyi sildim. Sadece Türkçe'yi bıraktım. Bir şey değişmedi. Yeniden başlattım, yine bir şey değişmedi. Ofisi dediğiniz gibi tekrar kurdum. Yine bir şey değişmedi. Başka bir tavsiyeniz var mı?
Bir şeyi gözden kaçırıyor olmalısınız, İngilizce'yi nasıl sildiğinizi merak ettim?
Başlat/Programlar/Microsoft Office/Microsoft Office Araçları/Microsoft Office 2003 Dil Ayarları penceresini açıp ekran görüntüsünü jpg formatında gönderebilirmisiniz! ayrıca Office i tekrar kurduğunuzu söylediniz, Türkçe Office sürümünü kurdunuz değil mi? çünkü bilgisayarınızda zaten ingilizce sürüm mevcut eğer Türkçe sürümü kurduysanız "Microsoft Office 2003 Dil ayarları" penceresinde mutlaka her iki dil seçeneğini görüyor olmalısınız.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Bende görünen pencere, yukarıya eklenmiş olan gibi değildi. İngilizce bir pencereydi ama ilk açtığımda İngilizce üstte olmak üzere İngilizce ve Türkçe dil seçenekleri sağ tarafta bir pencerede duruyordu. Sol tarafta da eklenebilecek dil seçenekleri vardı. İngilizce olduğu için ayrıntıları atlamış olabilirim. Altta da Default Language gibi bir açılır listede Turkish zaten seçiliydi. Bahsettiğim ekranı size gönderemiyorum çünkü 2002'yi kurdum. İsterseniz tekrar kurup ekranı size göndereyim.
Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
İşim yoktu. Tekrar kurdum yolladım. İşin ilginç tarafı sildiğim English seçeneği geri gelmemiş.

Ekli dosyalar

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
İşim yoktu. Tekrar kurdum yolladım. İşin ilginç tarafı sildiğim English seçeneği geri gelmemiş.
ısrarla son bir kez daha söylüyorum, şu an bilgisayarınızda sadece ingilizce sürüm mevcut, türkçe sürümü de kurmanız gerekiyor, sizin gönderdiğiniz ekran görüntüsü ile benim gönderdiğim ekran görüntüsü sizce aynı mı? benim gönderdiğim ekran görüntüsü, iki farklı dil seçeneği mevcut ise görüntülenir, sizin gönderdiğiniz ekran görüntüsü sadece tek dil seçeneği var ise görüntülenir.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Ben ilk baktığımda bu pencerede iki adet dil seçeneği vardı. İngilizceyi sildim. Türkçe kaldı. Bu sürüm İngilizceyse Turkish neden görünüyor?