üc aylik süre/ceyrek yil formülü ariyorum

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Ingilizce
Merhaba,

bana üc aylik süre/ceyrek yillari istedigim sekilde formüle baglayabilirseniz, buna cok sevinirim.

Ekli dosyayı görüntüle ceyrek yil hesabi.xls
Excel 2003'ü Ingilizce kullandigimdan, cözümü xls dosyasi olarak ekleyebilirseniz beni mutlu edersiniz.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Ingilizce
Günaydin,

gönderdiginiz eklemeyi inceledim ve katkinizla bana cok yardimci oluyor.
Emeginiz icin cok tesekkürler ederim.

Malesef bir yönden anlatim hatam oldu.
Tekrardan deniyorum:

Sütun G'de ne istedigimi anlasabilir sekilde malesef anlatamadim.
Izninizle tekrardan deniyorum:
Gelecek ceyrek yilin dolmasina ne kadar vakit kaldigini bulmasini istiyorum:

Eger Sütun B 1.ceyrek yil yolmadiysa, Sütun Gde 1. ceyrek yilin dolmasina kac ay veya gün kaldigini yazmasini istiyorum.
Belki söyle: "2 Ay, 5 Gün, 1.ceyrek yilin dolmasina kaldi"
Eger 5. ceyrek yildan ve 5. den sonraki ceyrek yillardan bugüne kadar üc ay dolmadiysa, kalan aylar ve günleri bulmasini istiyorum.
Belki söyle: "2.Ay, 5 Gün, SON ceyrek yilin dolmasina kaldi"

Iyi Günler dilegimle hoscakalin.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Biraz daha açıklama gerekli: (ben ilk tablonuza bakarak kullanıcının fatura tarihine bağlı olarak üçer aylık zaman aralıklarına ait tarihleri görmek istediğini düşündüm ve uygulamayı buna göre yaptım)
İlk tablonuzdan yola çıkarsak;
1.çeyrek yılı
tabloya göre 01.01.2010-01.03.2010
fatura tarihi ise 01.02.2010
Bir yılı (çeyrek) dilimlere ayırırsak ilk çeyrek 01.01.2010 ile 31.03.2010 arası (ilk 3 ay) sizin tablonuzda neden 2 ay? ayrıca fatura tarihinin ilk çeyrekteki fonksiyonu ne?
2.çeyrek yılı
tabloya göre 01.03.2010-01.03.2010
fatura tarihi ise 01.02.2010
Yine çeyrek dilimlere göre ikinci çeyrek 01.04.2010 ile 31.06.2010 arası (ikinci 3 ay) sizin tablonuzda neden aynı tarihte başlayıp aynı tarihte bitii? ayrıca fatura tarihinin ikinci çeyrekteki fonksiyonu ne?
Diğer çeyreklerde de aynı soruların cevaplarını bulmam gerekli. Ayrıca Beşinci çeyrek ne? (bölümler 3 er aylık dilimler ise dört dilimden sonraki dilim beşinci 3 aylık dilim olabilir ama yıla göre çeyrek ise bir yılda beşinci çeyrek olamaz)

G sütununa gelince 2 ay 5 günlük farkı hangi tarihten hangi tarihi çıkartarak ve hangi nedenle buldunuz.?

Bu sorulara (yeni örnek yada ilk örneğiniz üzerinde) açıklık getirirseniz tekrar bakarım.
İyi çalışmalar.