Üretim Planlama FİFO?

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-12-2029
Arkadaşlar ekli dosyada da anlatmaya çalıştım Bu konuda yaptrığım programın bu bölümünde takıldım benim için çok önemli dosyada anlatmaya çalışırken biraz uzun oldu ama bu konu başka nasıl anlatılabilir bilmiyorum Lütfen yardımlarınızı sbırsızlıkla bekliyorum Ve belki bu konu diğer depo stok üretim gibi programı olanların işinede çok yarayabilir. Şimdiden ilgilenen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
özür

dosyayı eklemeyi unuttum

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
:(??

Arkadaşlar cevap verecek bir hocam olursa çok memnun olacağım lütfen burda tıkanınca progarmım ile ilgili ilerleyemiyorum yardımlarınızı bekliyorum

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Ben size şu şekilde yardımcı olabilirim. Soruyu; soru topluluğu olarak algıladım. Ve, bana göre, diyorum : Sanki bir işi bitirmek/öğrenmek için çok acele ediyorsun geliyor bana. Excel aceleye hiç gelmez. Soru bu şekilde sorulursa, bence, doğru yanıt alma ihtimali çok düşük kalır. İyi sonuç almak için şu yöntemi uygulamak gerekir : Soru sorarak bir program yapılacaksa, topyekün soru sorulmaz. Soru, yada tasarımı(projeyi) adım adım, parça parça çözüm bularak bütüne ulaşmak gerekir. Bu tarz bir mantıkla iyi sonuç almak çok zor.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekli dosyayı inceleyin.

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
seyit hocam

Haklı olabilirsiniz belki programcılığı bilmiyor olabiliriz, yada sizler kadar bilgiye haizde olmayabiliriz ama unutmayınki kendi adıma konuşuyorum bir şeye heves edip öğrenmeye çalışıyoruz özeelikle uğraştıkçada hoşuma gittiğini görünce daha hevesli yaklaşmaya başlıyor insan Benim soru sorma şeklime gelince elbetteki işin henüz başında bile olmadığımı çok iyi biliyorum ama azimle uğraşıyorum bir şeyler yapabilmek için en önemlisi bu benim şu anki işim içinde çok önemli sadece zevk yada hobi olsun diye yapmıyorum bunun vermiş olduğu telaş vede istek insana gecenin 2 sinde yada 3 ünde bile olsa sabahlara kadar çalışmak zorunluluğıu getiriyor anti parantez belirteyim yapmaya çalıştığım sadece Fifo konusu değil o konunun bir parçası oraya kadar zor bela vede burdaki çok değerli hocalarım sayesinde getirebildim bencede çok güzel oldu. Ne diyeceğimi bilmiyorum mesajınız için sadece bir şeyler yazmak zorunda hissettim kendimi unutmayınji burası herkese açık bir site herekresin okuduğu bir yer sizin bu mesajınızı görünce ne yalan söyleyeyim şevkle başına oturduğum pc nin başından kalkmak istedim eğer gerçekten amacınız bir yol göstermek olsaydı bence bu mesajı özel mesaj olarakta atabilrdiniz ama sadece öylesine sorulan soruya bakış açınızla insanın şevkini kırdığını unutmayınız çünkü sorum sorulması gereken yerde vede şunuda unutmayın sorduğum soru FİFO konusu bu yüzden elbetteki uzunca açıklama yaparak anlatmak zorundaytım yinede sizi sorumla rahatsız ettiysem çok çok özür dilerim sizden Hepsi bu kadar Dostum

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
Levent Hocam

Öncelikle ilgilendiğinişz için ve verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ederim Allah razı olsun kodlar çalışıyor sadece küçük bir nokta haricinde oda şu; üretim miktarı girdiğimiz sayı 3 yada 4 farklı kontrol numaralı hammadeden kullanılacak sayıda olsun iş te ozaman mesala 3. ye kadar gelip kullandı yanlız elimizde 3. hammadden daha kalkdı hepsi kullanılmadı diyelim işte o kalan miktarı o 3. girişin hemen alt satırına bir satır ekleyip ordaki bilgileri oraya yazacak ama burdaki dosyada gelip en son satıra satır ekleyip yazıyor yani 3. girişin altına değil mesala henüz kullanılmamış olan 4. yada 5. girişin altına satır ekleyip yazdığı için bu defada diğer üretimi yapabilmek için formu kullandığımızda programın mantığı doğru çalışmamış oluyor Rica etsem tekrar inceleyebilrmisiniz Hocam

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Son yazdıklarınızı daha kolay anlayabilmek için bir veriden hareket ederek tablonun başlangıç ve bitiş şeklini gösteren bir dosya eklermisiniz.

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
hocam

Ekli dosyada daha ayrıntılı ve bir öçrnekle anlattım incelerseniz çok sevinirim

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki kodu deneyin.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
On Error Resume Next
If TextBox6 = "" Then
MsgBox "Öncelikle Adı Yazınız."
TextBox6.SetFocus
Exit Sub
End If
Sheets(TextBox6.Text).Select
deg = CDbl(TextBox4)
If deg > Range("m1") Then
MsgBox ("Hammadde Miktarı Yetersiz")
Exit Sub
End If
For a = 3 To [c65536].End(3).Row
If Cells(a, "k") <> 0 Then GoTo 10
If deg = dusulen Then GoTo 20
If Cells(a, "m") <= deg - dusulen Then
Cells(a, "k") = Cells(a, "m")
dusulen = Cells(a, "k") + dusulen
Cells(a, 9) = CLng(CDate(TextBox2))
Cells(a, "j") = TextBox3
Cells(a, "l") = TextBox5
Else
Cells(a, "k") = deg - dusulen
Cells(a, 9) = CLng(CDate(TextBox2))
Cells(a, "j") = TextBox3
Cells(a, "l") = TextBox5
dusulen = Cells(a, "k") + dusulen
End If
10 Next
20 If Cells(a - 1, "m") <> 0 Then
sat = [k65536].End(3).Row
Rows(sat + 1).Insert
Range("A" & sat + 1 & ":H" & sat + 1) = Range("A" & a - 1 & ":H" & a - 1).Value
Cells(sat + 1, "f") = Cells(a - 1, "m")
Cells(sat + 1, "m").FillDown
Cells(a - 1, "f") = Cells(a - 1, "f") - Cells(a - 1, "m")
End If
End Sub

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
Hocam

Gerçketen Allah razı olsun emeğinize sağlık vede bilginize harika olmuş çok ama çok teşekkür ederim

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Rica ederim. İşinize yaradığına sevindim. Aslında çok kolay bir kodlama değildi üzerinde epeyce düşünmek durumunda kaldım. Ama burada kurulan mantık dahada geliştirilerek farklı amaçlar içinde kullanılabilir.

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
Hocam

Zaten Bu Fİfo Konusuda Stok Ve Üretİm Programalrinda En Can Alici Konu Benİm Yapmaya ÇaliŞtiĞim Programim Tamamlanir Tamamlanmaz Burda PaylaŞmayi Çok İstİyorum ÇÜnkÜ Zaten AÇikcasi Ne ÖĞrendİysem Burdan Ve Burdakİ Hocalarim Sayesİnde ÖĞrendİm Özellİkle İlaÇta ÇaliŞan ArkadaŞalrimizin Çok İŞİne Yarayacak Bİr Program Olacaktir Depo GİrİŞ ÇikiŞ Ve Üretİm Planlama Stok Takİp Gİbİ Konulari İrdelemekte