Ürün ağacı Düzenleme

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2003
Arkadaşlar Merhabalar;

Üretim Programından aldığım bir Ürün Ağacı Raporunda
Program Önce 1. seviyedeki Parçaları Çıkarıyor. Sonrada
2. Seviyedekileri çıkarıyor. Sonra 3 .Seviyeleri Benim ricam
En üstteki ilgili birinci seviyedeki parça numaralının altına ilgli 2., 3. ve
Diğer seviyeleri getirerek birer hücre sağa kaydırarak ürün ağacı listesini düzenleme
Çıktısı aşağıdaki gibi olmasını rica ederim. Yardımlarınız için Teşekkürler

veyselemre

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
ataniyazi' Alıntı:
En üstteki ilgili birinci seviyedeki parça numaralının altına ilgli 2., 3. ve Diğer seviyeleri getirerek birer hücre sağa kaydırarak ürün ağacı listesini
Hangi ürünün hangisinin alt ürünü olduğunu nereden bileceğiz.

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2003
Haklısınız . Sn Veyselemre. Önce 1001 diye başlayanlar alt alta sıralanıyor. Bunlar bittikten sonra örneğin 1010 dan sonraki satır yine 1001 bu ikinci sefer satırlarda geçiyor. Bu sefer onun altında ayrıntıları açıklanmaya başlıyor. Hangisinin hangi katmanda olacağını 1 ile 2 ile 3 il başladığına göre sağa doğru çekmeliyim.

veyselemre

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
Merhaba, inşallah yanlış anlamamışımdır,

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2003
Sayın Veyselemre İlginize çok teşekkür ederim. Benim çok zaman problemlerimi çözmüşsünüzdür bu vesileyle ona da teşekkür ederim. Yanlız bu uygulamda problem var. Benim verdiğim excel tablosunda şu bilgi var. Söz gelimi A cihazı 1,2,3 nolu parçalrdan oluşur diyor. Alt satırlardada 1 nolu parça X,Y,Z parçalarından oluşur diyor. Yani benim yapmayı istediğim. Alt satırlarda bulunan ayrıntıları üst satırlara aralara taşıyarak Tam Ürün ağacını elde etmek. Umarım açıklayabilmişimdir. Teşekkürler

veyselemre

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
Yukarıdaki örnekte o şekilde çalışıyor, hatalı olan yeri izah ederseniz,
örneğinizde verileri çoğaltarak ve istediğiniz formatı tam olarak gösterirseniz, tekrar incelerim.

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2003
Ürün ağacındaki son durum

Burda hangisinin hangisinin altında olduğuna şöyle karar veriyoruz. Eğer Z.040 ile başayan bi satırın altında Z.030 diye
Başlayan bir satır varsa onu önce sağ hücreye çekecez. Z.030 ile başlayan satırın alt satırında Z.050 ile başlayan
Satır varsa onuda aynı şekilde sağ hücreye çekmemz gerekir. Z.050 ile başlayan satırların altında Z.9 ile başlayan satır varsa
Bunudu aynı şekilde bir sağ hücresine çekmem gerekir.
BU sağa doğru çekme işleminden sonra üstteki satırların altına alttaki satırdaki verileri yukarı satırların arasına çekmemiz lazım.

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2003
Arkadaşlar doğru anlatamadım galiba.