ürün listeleme

sırakaya

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-04-2026
Merhabalar ekli dosyada icmal sayfasına müşteri numarasını yazdığımda liste sayfasında olan o müşterinin kategorisine göre eksik ürünlerinin alt alta listelenmesini istiyorum.Kendi tablomda bazı kategorilerde 30 satır kadar listelenecek ürün bulunuyor. Sağlıklı günler

Ekli dosyalar

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Alternatif olsun
  • Liste sayfanızdaki aralığı tablo (Tablo1) olarak tanımladım ki verileriniz artınca aralığınız da değişsin ve gereğinden fazla satır kullanmayarak formülü yormayalım.
  • İcmal sayfanızdaki hücre birleşimlerini iptal ettim ki hem düzen olsun hem de formüllere sıkıntı çıkarmasın. Ekte dosyanızda göreceksiniz.
  • Aşağıdaki formülü İcmal sayfanızdaki E5 hücresine yapıştırıp aşağı doğru çoğaltabilirsiniz.
  • Yardımcı sütun kullanılmamıştır.
=EĞERHATA(KAYDIR(Tablo1[[#Üst Bilgiler];[Varyant]];KÜÇÜK(EĞER((Tablo1[MNO]=$B$1)*(Tablo1[Bölge]=$D$1)*(Tablo1[Kategori]=$B$2)>0;SATIR(Tablo1[MNO])-1;"");SATIR()-4);0;1;1);"")

Ekli dosyalar

sırakaya

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
22-04-2026
Alternatif olsun
  • Liste sayfanızdaki aralığı tablo (Tablo1) olarak tanımladım ki verileriniz artınca aralığınız da değişsin ve gereğinden fazla satır kullanmayarak formülü yormayalım.
  • İcmal sayfanızdaki hücre birleşimlerini iptal ettim ki hem düzen olsun hem de formüllere sıkıntı çıkarmasın. Ekte dosyanızda göreceksiniz.
  • Aşağıdaki formülü İcmal sayfanızdaki E5 hücresine yapıştırıp aşağı doğru çoğaltabilirsiniz.
  • Yardımcı sütun kullanılmamıştır.
=EĞERHATA(KAYDIR(Tablo1[[#Üst Bilgiler];[Varyant]];KÜÇÜK(EĞER((Tablo1[MNO]=$B$1)*(Tablo1[Bölge]=$D$1)*(Tablo1[Kategori]=$B$2)>0;SATIR(Tablo1[MNO])-1;"");SATIR()-4);0;1;1);"")
Yardımınız için teşekkür ediyorum. Tablette gayet düzgün çalışıyor.
Sağlıklı günler, selamlar

sırakaya

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
22-04-2026
Merhaba;
Tabletteki sonucunu bilmiyorum ama işlemi makrosuz (işlevlerle) istiyorsanız eki deneyin.
İyi çalışmalar.
Sayın uygun çok teşekkür ediyorum. Dosya gayet düzgün çalışıyor.
Selamlar, Sağlıklı günler