ürün ve fiyata göre gruplayıp toplama yapma

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2016 - TR
Arkadaşlar merhaba,

Bilen insana zor gelmese de benim çözemediğim bir problemim var, yardımcı olmanızı rica ederim.

Faturada 2. Sıradaki “TOSCANA for Body, c/Vizone, Ebony Brisa” üzerinden anlatayım;

Packing listte 2. Kolide 1. Ve 2. Kalitesi var. İkisinin toplam adet ve ayağını faturada aynı isimli yere yazması lazım. Not: Ben hem faturaya hem PL’ye elle mal cinsini gireceğim, mal cinsini PL’den almasına gerek yok.

Aynı şekilde benim faturaya elle girdiğim birim fiyatı gruplandırıp konşimento talimatına ayak toplamını ve fiyatı kendisi atması. Not: Burada konşimento talimatına ben girmeden kendisi atmalı.

Mesela 3 farklı kalemin fiyatı 5,60 EUR, toplam ayağı 697, bu iki veriyi talimata atması.

Yani özet olarak istediğim aynı kalem malları ve aynı tutarda malları formulün algılaması ve ilgili veriyi toplaması.

Not: Office 2010 kullanmaktayım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Doğru anladıysam eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24.01.2019
Ek yeniden düzenlenmiştir...

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2016 - TR
Merhaba,

Ellerinize sağlık,

İkinizinkini tek dosyada birleştirip Voltran'ı oluşturuyorum, çok teşekkür ederim.

Saygılar

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2016 - TR
M. Uygun hocam merhaba,

Konşimento talimatındaki formul 30. satırdan sonra başlıyor. Ben yukarıya(Formülsüz alana) mesela 3 satır ekleme yaptım, formüllü satırlardan ilk 3 satır kayboluyor. Ben bunu 30 sayısını 33 yaparak çözdüm fakat bunun formülü değiştirmeye gerek kalmadan kesin bir çözümü var mıdır? Kod aşağıdadır;

=EĞER(A34="";"";EĞER(EHATALIYSA(İNDİS('GENEL FATURA'!$I:$K;KAÇINCI(KÜÇÜK('GENEL FATURA'!$I:$I;SATIR()-33);'GENEL FATURA'!$I:$I;0);2));"";İNDİS('GENEL FATURA'!$I:$K;KAÇINCI(KÜÇÜK('GENEL FATURA'!$I:$I;SATIR()-33);'GENEL FATURA'!$I:$I;0);2)))

Saygılar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Aslında doğru çözümü uygulamışsınız.
31. satırda "satır()-30" ile 1 sayısı elde ediliyor. Her satır için ilgili satırın devamında (kullanılmayan bir sütunda) 1,2,3... gibi sıralı sayı oluşturulursa (satır()-30 yerine kullanmak için) istediğiniz olur.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2016 - TR
Sakman Hocam merhaba,

Sizin gönderdiğiniz ekteki Genel Fatura E16'daki aşağıdaki formulde kırmızı yer yerine sadece B16 yazılsa olur mu? Yani denedim oluyor ama bir eksisi olur mu?

=ETOPLA('PACKING LIST'!$C$15:$C$42;"*"&B16&"*";'PACKING LIST'!$F$15:$F$42)

Problem şu,

Başlangıcı aynı olan iki kalem malı tek kalem gibi toplaması. Örnek ektedir.

Ekli dosyalar

• 357.9 KB Görüntüleme: 16