Ürünlere kod verebilirmiyiz?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Merhaba arkadaşlar ürün adlarını uzun uzun yazmak yerine kodlandırmamız mümkün mü?Mesela 25 mm dış dişli oynar başlıklı rekor yerine her hangi bir rakam yazdığımızda orada 25 mm d.d.o.b.rekor yazar mı?
Örnek Tablo:

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Soru Net Değil

Hocam sorun çok net değil. Örneğini 5 - 10 tane örnekle zenginletir ki sorunun ne yöne aktığı anlaşılsın. Bu şekilde yardım edemeyiz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Biz de ürün çeşitliliği çok fazla ve çoğunun ismi uzun uzun.Yani demek istiyorum ki örnekteki satıra veya başka satıra 25 mm o.b.rekor yazmak yerine daha önce excel'e tanıttığım bir kodu yazabilirmiyim ve bu tanıtma nasıl olabilir
inşallah anlatabilmişimdir.:)

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Format

İşte hocam ben de tam bunu kastediyorum. O yüzden örnek vermen çok önemli. Benim bildiğim excel çözüm bulmak için formatın düzenlemesini gerektirir. Sen 5, 10 tane örnek yap. Bu şekilde ben anlamadım sana nasıl bir şey gerekli.

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Örnek

Yani örnek yaz derken, fornmül yaz demiyorum. Nasıl bir görüntü olmalı, sana nasıl bir nihai durum lazım ise onu manuel olarak yarat ekrana.

sayın speedy 61

ekte size örnek gönderdim lütfen inceleyiniz. Birkaç değişiklik yaptım umarım işinize yarar
saygılar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Tablo içinde anlatmaya çalıştım yapmak istediğimi kusura bakmayın excel de çok acemiyim o yüzden anlatmak istediğimi de anlatamıyorum.Zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Sayın mustix aynen sizin tabloda gösterdiğiniz gibi fakat ben başka kod vermek istediğim zaman nasıl yapabilirim anlatabilirseniz sevinirim

Sn. Speedy 61

vba kodlama bilgim yok ancak örnekteki gibi formülle yardımcı olabilirim ürün kodu illa benim verdiğim şekilde değilde sizin belirttiğiniz gibi 1 - 2 gibi de yapılabilir 1 yazdığınızda ona karşılık gelen ürün tanımı veya ürün fiyatı yada her ikisi birden getirilebilir. yada illa vba ile olması gerekiyor diyorsanız forumdaki üstadlarımız yardımcı olacaklardır.
saygılar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Sayın mustix siz tabloyu yaparken hangi yolu izleyerek yaptığınızı ve formülleriyle birlikte anlatabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

sayın speedy 61

kodlar sayfasında istediğiniz şekilde kodlamaları değiştirebilirsiniz ister 1-2-3 şeklinde ister farklı biçimde kodlar bölümüne nasıl bir kodlama yaptıysanız sizin formunuzun olduğu yerede aynı şekilde kodu yazarsanız istediğiniz gibi olacaktır.
saygılar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Benim işime mustix'in gönderdiği "yardım " adlı örnek yarıyor fakat ben bunu Örnek 2 'ye uyarlamak istiyorum hangi işlemleri takip edeceğimi ve hangi satıra hangi formülü uygulayacağımı tarif eden olursa sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Sayın yurttaş değerli yardımlarınızdan dolayı çok teşekkürler