Üslü sayının kökünü bulma

Excel Vers. ve Dili
Office XP
Arkadaşlar 2 günden beri bir konuya takıldım. Örneğin; X^12 gibi bir sayıda x' i nasıl bulabilirim. Örneği daha açmak gerekirse; 2^10 = 1024 eder. Benim elimde 1024 rakamı var 2 yi bulmaya çalışıyorum. Küpkök, içiçe karekök gibi veya başka bildiğiniz bu işlemi çözebilecek bir fonksiyon var mıdır? Burada üs değerini ve üssü hesaplanmış sonuç sayıyı biliyorum. Bu değerlere göre taban sayıya nasıl ulaşabilirim. Vba ile buldum. Fakat sayının tüm küsuratlarını bulmak istediğimde süre çok uzuyor. Excelde bu işi yapan bir fonksiyon var mıdır? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
Office XP
2 gündür arıyorum soruyu sorduktan 2 dakika sonra cevabını buldum. :) Aynı sorunu yaşayanlara yardımcı olması açısından cevabı paylaşıyorum. Bana x^12 sayısında x lazımdı. Bu sayının A1 hücresinde olduğunu varsayarsak aşağıdaki formül sonucu bulmaktadır.

=A1^(1/13)

Excel Vers. ve Dili
Office XP
Sayın yurttaş çok çok teşekkür ediyorum. Yaptığınız çalışma hakikaten takdire değer. Günümüzde gençliğin facebooktan kafasını kaldırmadığı düşünüldüğünde bu tür çalışmalara ve bu çalışmalara meraklı insanlara ne kadar ihtiyaç olduğu ortadadır. Sorunumu çözmeme rağmen muhtemelen çalışmanızdan ileride yaşadığım problemlerde faydalanacağım tekrar teşekkürler.