update formülü dogru muu

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
arkadaslar brand eskı marka g sutunundakı ıse yenısı. h2 hucresındeyken ekle işlev komutunu acıp formulu ıncelermısınız doğrulugundan emın olmak ıstıyorum.ayrıca bu formuller database yerlestırırlerek orda guncelleme yapacak
sımdıden tesekkurler..

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn a.yorukcu,
H sütununda birleştir formülünü kullanmışsınız, her satırda birleştirme yapıyor.
sorun nedir, anlayamadım? birleştirme işlemini bir şarta mı bağlamak istiyorsunuz?

ockucukay

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-07-2025
arkadaslar brand eskı marka g sutunundakı ıse yenısı. h2 hucresındeyken ekle işlev komutunu acıp formulu ıncelermısınız doğrulugundan emın olmak ıstıyorum.ayrıca bu formuller database yerlestırırlerek orda guncelleme yapacak
sımdıden tesekkurler..
Eğer yanlış anlamadıysam B sütunuda markaların eski yazılışları, G sütununda yeni yazılışları var. Siz eğer D sütununda yazımı yanlış olarak işaretli bir marka varsa (1 ile işaretlemişsiniz) H sütununda birleştir komutunu kullanarak yeni birşey yazıyorsunuz (ne anlama geldiğini bilmediğim için böyle yazdım). Yazım yanlışı olmayanlar için H sütunundaki ilgili hücre boş kalsın istiyorsunuz. O zaman formülünüzü aşağıdaki gibi düzeltebilirsiniz.

EĞER(D10=1;BİRLEŞTİR("UPDATE Brands SET Brand = ";G10;"WHERE IDX = ";A10;";");"")

Ama benim size tavsiyem iki sütunu karşılaştırılıp bu işlemin makroyla otomatik yapılmasıdır. Forumda aratırsanız birçok örnek bulabilirsiniz.

(umarım doğru anlamışımdır.)

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Teşekkür ederim arkadaşlar..