user form ve combobox'a veri atama

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003-TR
Merhabalar,

Ekteki dosyada bazı filtrelemeleri makro yardımı ile yapmaya çalıştım.şu an için işimi görmekteler fakat asıl yapmak istediğim;
1-dosyanın üst kısmında göreceğiniz "genel toplam" butonuna basınca bir user form açılıyor ve burada görmek istediğim bazı istatistikeler var.buraya kadar yapabildim fakat devamını getirememekteyim.buraya ilgili verileri nasıl atayabilirim?
2-yine üst ksıımda bir combobox var.bunun içerisinde firma "yükleyici" isimlerini görmek ve seçtiğimde ilgili firmanın kayıtlarının süzülerek karşıma gelmesini istiyorum.bu konuda da yardımcı olabilirsineniz sevinirim
3-yapmış olduğum(dosyadaki sol üstte görülen) filtrelemelerle ilgili daha pratik ya da daha işlevsel bir şey yapılabilir mi bilmiyorum.yardımcı olabilir misiniz bu konuda da...

Bu konulara daha yeni yeni vâkıf olduğumdan kusuruma bakmayınız.Belki sorular oldukça basit ama ne yaparsınız tıkandım işte:)

Bu arada listeye veri eklersem yapacağımız bu makrolar bozulmaz değil mi?
Çünkü bu liste zamanla uzayacaktır.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2022
Sanırım dosyanızı eklemeyi unuttunuz?

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003-TR
tekrar merhaba.
bu konu ile ilgili sorularıma cevap verebilecek kimse yok mu acaba?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
1.sorunuzda userforma bilgi nereden alınacak belirtirmisiniz.
2.yükleyici firma isimlerinin bir listesi varsa bu listeyi bir sayfaya eklerseniz, buradan comboboxa almak kolay olacaktır.
3-Makrolarınızda bir hayli kısaltma yapılabilir.

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003-TR
sn. levent bey,

user formda karşımıza çıkan "genel toplam meblağ" j sütunu toplamı , "genel toplam miktar" g sütunu toplamı olacak.

teşekkürler

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekteki dosyayı inceleyin. Combobox verileri firma isimli sayfadaki listeden almaktadır. Veriler comboboxa properties penceresindeki listfillrange özelliği ile yüklenmiştir. Diğer kodlarınızdada gerekli kısaltmalar yapılmıştır.

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003-TR
Çok teşekkürler Levent Bey.

Combobox verileri firma isimli sayfadaki listeden almaktadır. Veriler comboboxa properties penceresindeki listfillrange özelliği ile yüklenmiştir.
yukarıda belirttiğiniz "listfillrange" özelliğini biraz daha açabilmeniz mümkün müdür.nasıl yapılmaktadır?

bu arada hazırladığınız dosyayı inceleyeceğim.muhtemelen işimi görecektir.tekrar teşekkürler

Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Comboboxa tasarım modunda iken çift tıkladığınızda VB editörü açılır ve comboboxın properties penceresi görünür, bu pencerede listfillrange özelliğini görebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003-TR
durum şimdi dah net anlaşılmıştır.sağolasın...