- Excel Vers. ve Dili
- Office 365 Türkçe
Üstatlar herkese merhaba.
Userform aracılığı kendi çapımda mail gönderme sistemi yaptım. Textbox lara göre bilgileri seçip mail gönderiyor. Lakin attachments.add olayında takıldım.
Userforma eklediğim Gözat butonu ile dosya seçiyorum. Ama gönderirken hata alıyorum. Benim istediğim gözat butonu ile seçip dosya konumunu yazdırdığım userform8 içerisinde TextBox4 teki path bilgileri attachment olarak alıp göndersin. Eğer böyle bir şey mümkünse çok müteşekkir olurum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Dosya çok büyük ve içinde çok kişisel bilgi olduğu için maalesef yükleyemedim.
Mail gönderme kodu
Gözat Butonu kodları
Mümkünse aşağıdaki kodlarda tüm dosyaları seçebilme imkanı var mı ? sadece Excel uzantılı dosyaları seçiyor.
Userform aracılığı kendi çapımda mail gönderme sistemi yaptım. Textbox lara göre bilgileri seçip mail gönderiyor. Lakin attachments.add olayında takıldım.
Userforma eklediğim Gözat butonu ile dosya seçiyorum. Ama gönderirken hata alıyorum. Benim istediğim gözat butonu ile seçip dosya konumunu yazdırdığım userform8 içerisinde TextBox4 teki path bilgileri attachment olarak alıp göndersin. Eğer böyle bir şey mümkünse çok müteşekkir olurum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Dosya çok büyük ve içinde çok kişisel bilgi olduğu için maalesef yükleyemedim.
Mail gönderme kodu
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim OutlookApp As Object
Dim MItem As Object
Dim cell As Range
Dim email_ As String
Dim subject_ As String
Dim body_ As String
Dim attach_ As String
Set OutlookApp = CreateObject("Outlook.Application")
email_ = UserForm8.TextBox1.Value
subject_ = UserForm8.TextBox2.Value
body_ = UserForm8.TextBox3.Value
'create Mail Item and send it
Set MItem = OutlookApp.CreateItem(0)
Application.DisplayAlerts = False
With MItem
.To = email_
.Subject = subject_
.Body = body_
'.Attachments.Add "C:\FolderName\Filename.txt"
.Send
End With
Application.DisplayAlerts = True
Me.TextBox1 = Empty
Me.TextBox2 = Empty
Me.TextBox3 = Empty
Me.ComboBox1 = Empty
MsgBox "Mail başarıyla gönderildi."
UserForm8.HIDE
End Sub
Mümkünse aşağıdaki kodlarda tüm dosyaları seçebilme imkanı var mı ? sadece Excel uzantılı dosyaları seçiyor.
Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
Dim txt
txt = Application.GetOpenFilename("Excel Files (*.xlsx), *.xlsx, Excel macro files (*.xlsm),*.xlsm", 2)
Me.TextBox4 = txt
End Sub
Son düzenleme: