Userform Kopyalama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Selamlar

Bir Userform'un kitap içinde birden fazla kopyasını almak mümkün müdür ?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Tasarım aşamasında mı yoksa Çalışma kipinde mi?

Eğer Tasarım aşamasındaysa, Userformu export etmeniz ve daha sonra da Import etmeniz gerekir. Çalışma kipindeyse, yeni bir UF class oluşturmanız gerekir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Tasarım aşamasında hocam. Menu işlevi görecek bir Userform tasarladım. Bunun her ay için bir kopyasını almam lazım. İlk formu tamamlayıp adını Menu1Ocak yaptım. Sonra bunu Menu2Subat diye export ettim. import ederken Error during load ve will not be loaded hatalını aldım. O yüzden foruma sorma ihtiyacı hissettim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Burada çok hassas bir durum var ... Benim de zaman zaman, dikkatsizliğimden başıma geldiği için biliyorum ... Export ettiğiniz frm uzantılı dosyada; Name özelliği halen daha VBE'de bulunan UF ile aynı kalıyor. Bu import aşamasında, projede aynı isimli iki UF yaratmak isteniyormuş gibi değerlendiriliyor.

Hiçbirşeye başlamadan önce, VBE'deki Project Explorer'da sadece Menu1Ocak adında (Name) bir UF'nizin olduğunu varsayalım.

Eğer, Menu2Subat UF'sini yaratak istiyorsanız, şu adımları aynen tekrarlayın.

1. Görünen UF'nin adını Menu2Subat olarak değiştirin.

2. Şimdi, bu UF'yi istediğiniz bir yere Export edin.

3. VBE'de UF'nin adını tekrar Menu1Ocak olarak değiştirin.

4. Şimdi de, dışarı attığınız UF'yi Import edin.

Bir sorun olmadan kopyasını almış olmanız gerekiyor.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003 VB
Hocam saolun. bende bir türlü beceremiyodum bu işi. 10 tane form hazırladım az önce.şekillerini, kodlarını tek tek değiştirip.İş bitince gördüm :( ama olsun öğrendim artık :)