userform nesnesi üstünde baskıönizleme yapılabilirmi yada

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Sevgili arkadaşlarım ve üstatlarım günün sorusu olmaya değer mi bilmiyorum ama bu konuda yaptığım araştırmada tatmin edici bir sonuca maalesef ulaşamadım.
Yaptığım aramalarda net bir cevap bulamadığım sorum şu
Bir Excel dosyasında baskı önizleme userform üzerinde yapılabilir mi yani açılacak bir userform nesnesi üstünde baskıönizleme yapmak mümkün mü ya da Excelin baskı önizlemesi kullanıldığında ( büyüt,yazdır ,ayarla,kenar boşluğu,sayfa sonu önizleme, yardım)
Butonları deaktif edilebilirmi yada gizlenebilirmi.(bunu sormamdaki mantık sayfa ayarlarının kenar boşluğu vb bozulmasını engelleyebilmek yada kullanıcının bozmasını engellemek)
Verilecek cevaplar birçok üyeye hitabedecektir diye düşünüyorum

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sorunuz "günü sorusu" başlığındaki amacın dışında olduğundan buraya taşınmıştır.

Excel Vers. ve Dili
2002 Türkçe
merhaba

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Unload Me
Sheets("Sayfa1").PrintPreview
UserForm.Show
End Sub

Private Sub CommandButton2_Click()
Application.Dialogs(xlDialogPrint).Show
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
soruyu dikkatli okumadınız herhalde dostum ancak göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederim. saolun

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Aklıma şöyle bir fikir geldi. Tabii ne kadar işe yarayacağını kestiremiyorum. Tasarı şu : Önizlemesi yapılacak sayfanın tüm menülerini gizleyin sadece yatay-dikey çubukaları ve Zoom(yakınlaştır'ma) aygıtları kalsın. İlgili sayfayı güzel bir şekilde şifreleyin. Tabii, sayfaya düzgün bir ortalama şeklide verin. Tüm bunlar UserForm üzerinde kumanda ediniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Sayın irayka

Yine bu formda; geçmiş zamanda sizin ihtiyacınız olduğunu düşündüğüm kod verilmişti. Bende bir yerlere saklamıştım günü gelir lazım olur diye :) Sn. Leventm'nin hazırladığı kodları, kendinize uyarlayabilirsiniz sanıyorum. Mesaj ekindeki dosya sayfa resimlerini userform üzerine getirmektedir.

İyi çalışmalar