mrtank50
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2021 LTSC Professional Plus 64 bit
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 10-03-2027
Sevgili arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar dilerim.
Elimde bir userform mevcut.
Dosya yol'undaki pdf dosyalarını listbox'ta sıralayıp webbrowser'da gösteriyor.
Ben bir kaç özellik düşündüm mümkünatı var mı bilmiyorum.
1-Listbox'taki isimleri harf sırasına göre sıralaması çünkü dosya yolunu gösteriyor. Örnek C:\Users\hasan\Desktop\yazılar gibi
2-Listele butonuna alternatif olarak , Userform'da bir textbox ile aradığım pdf'ye yakını bulsun. Örnek olarak A harfine bastığımda A harfi ile başlayanlar listelensin.Çünkü 200 civarında pdf var ve her geçen gün artıyor.
3-Webbrowserdaki pdf'yi yazdıracak bir buton ekleyemedim.
4-Multipage ile page1 sadece pdfleri listelesin. Page2 sadece jpgleri listelesin gibi bir durum söz konusu mu acaba ?
Arkadaşlar aranıza katılalı çok fazla olmadı.
Yaklaşık 4-5 saattir araştırıyorum arkadaşlar en son çare foruma konu açıyorum. 60-70 tane örnek dosya indirdim ama aradığımı bulamadım.
Malasef yapamadım sizden değerli yardımlarınızı bekliyorum.
Userform1 çalışan form arkadaşlar.
Userform2 4.madde belirttiğim mantık.
Elimde bir userform mevcut.
Dosya yol'undaki pdf dosyalarını listbox'ta sıralayıp webbrowser'da gösteriyor.
Ben bir kaç özellik düşündüm mümkünatı var mı bilmiyorum.
1-Listbox'taki isimleri harf sırasına göre sıralaması çünkü dosya yolunu gösteriyor. Örnek C:\Users\hasan\Desktop\yazılar gibi
2-Listele butonuna alternatif olarak , Userform'da bir textbox ile aradığım pdf'ye yakını bulsun. Örnek olarak A harfine bastığımda A harfi ile başlayanlar listelensin.Çünkü 200 civarında pdf var ve her geçen gün artıyor.
3-Webbrowserdaki pdf'yi yazdıracak bir buton ekleyemedim.
4-Multipage ile page1 sadece pdfleri listelesin. Page2 sadece jpgleri listelesin gibi bir durum söz konusu mu acaba ?
Arkadaşlar aranıza katılalı çok fazla olmadı.
Yaklaşık 4-5 saattir araştırıyorum arkadaşlar en son çare foruma konu açıyorum. 60-70 tane örnek dosya indirdim ama aradığımı bulamadım.
Malasef yapamadım sizden değerli yardımlarınızı bekliyorum.
Userform1 çalışan form arkadaşlar.
Userform2 4.madde belirttiğim mantık.
Ekli dosyalar
-
51.5 KB Görüntüleme: 12