Userform üzerinde Calendar nesnesi tek satırda yatay gösterilebilirmi

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Selam arkadaşlar Calendar nesnesinin görünümünü değiştirerek tek satırda ekteki örnek resimdeki gibi yatay düzenleyebiliyormuyuz. seçilen ayın tatil günleride (Cts-Pz) renkli olarak.
(Excel çalışma sayfasında hazırlanan yatay (tek satırda) takvimi userform üzerinde textboxlarda yada labellerde (31 Adet) veri çekme yoluyla görüntülüyorum bu işlemi direk Calendar nesnesinde yapabilirmiyiz.)

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Parantez içinde dediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Yada kendi isteğinize göre özel calendar nesnesi hazırlayıp ".ocx" uzantısı ile kaydedip sisteminize tanıtabilirsiniz. Bu konuyu duymuştum fakat detaylı bir bilgim yok. Netten araştırıp bulabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Teşekkür ederim.
Nette çok araştırdım uygun bir calendar bulamadım hepsi klasik tipte.
Arkadaşlar bunları araştırırken epey bi kafam karıştı bari calendar harici yapmaya devam edeyim. Bir sorum olacak textboxta (bütün textboxlarda uygulayacağım) cumartesi veya pazar yazıyorsa kırmızı olsun diğer günler yazıyorsa renk değişmesin kodu nasıl yazılır.
Hatta bunu
For s = 64 To 95
Me.Controls("TextBox" & s).????????
Next
yöntemiyle topluca yapabilirmiyiz.
Saygılar.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Bu kodu bir sub olarak yazıp, tüm textboxların change olayından çağırarak yada class module kullanılarak yapılabilir diye düşünüyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Sayın Korhan Ayhan teşekkür ederim istediğim(iz) gibi olmuş -kendi adıma konuşmayayım-
Çok arkadaşın işine yarar diye düşünüyorum. Soruyu sorduğumda cevap olmayınca ümitsizliğe düşmedim Nacizane bende forumdan öğrendiğimle bir şeyler yapmaya çalışıyordum ki imdadıma yetiştiniz. (Ben sizin hazırladığınızı kullanacağım) Alıntı kodlar üzerinde biraz oynayarak yaptığımı ekleyeyim (solda sıfır ama) forumda dursun olurya başka bir işleme ilham olabilir.
Tekrar teşekkür ederim.
Saygılar.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Bendeki virüs programı (Nod32) dosyanızda virüs algıladı. Bu sebeple inceleyemedim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Selam doğrudur aşağıdaki linktede Halit3 ile diyaloğunuzdada söylemişsiniz.
http://www.excel.web.tr/showthread.php?p=371587&highlight=takvim(1)#post371587

Selamlar,
Halit bey,
Nod32 virüs programı dosyanızda "POLY.MACRO" isimli virüsü tesbit ettiği için dosyanız indirilemiyor.
sayın korhan ayhan bey evet dediğiniz doğru genelde makro olan dosyaları not32 anti virüs prağramı POLY.MACRO virüsü buldu uyarısı veriyor inanki neden olduğunu anlamıyorum bendede bu sorunlar vardı avast anti virüs proğramını kullanıyorum bu sıkıntılar yok dosyanın içinde bir adet SpinButton1 düğmesi var birde CommandButton1 düğmesi var geri kalan kodlar aşağıdaki gibi kodları takvim sayfasına kopyalayınız çalışması lazım
Yukarıdaki linkten almıştım kodları bende sorun olmadı Norton kullanıyorum

Excel Vers. ve Dili
Windows 10 Pro 64 bit
Office 2016 Professionel Plus 64 bit
Selamlar,

Bendeki virüs programı (Nod32) dosyanızda virüs algıladı. Bu sebeple inceleyemedim.
Ben AVG 8.5 türkçe kullanıyorum. Herhangi bir virüs bulmadı. Sizin ve hassan26 arkadaşın uygulamalarınızda hoşuma gitti. Bu durumda insan hangi antivirüs programına güveneceğini bilemiyor. Aynı dosyayı bir antivirüs virüs olarak görürken başka bir antivirüs virüs olarak görmüyor. Acaba hangisine inanmak lazım !!!:dusun:

Son düzenleme: