Userform üzerinde excel gibi (hücrelere giriş gibi ) giriş yapmak?

Selamlar herkese kolay gelsin.

Ekte koymuş olduğum excel tablosu benim işyerinde tutmuş olduğum ve maaş, mesai ve ikramiye türden verileri hesapladığım bir tablo. Tablo birleştirilmiş hücreler olduğundan bölüm süzme yapamıyor

Eklemiş olduğum dosya sadece bir örnek. Şu asıl tutmuş olduğum puantaj aynı görünüş ile 40 ayrı çalışma bölümü ve yaklaşık 1.000 kişiyi barındırmakta. Artık sayfalar ve sütünlar dolaşılamaz ve aranan bilgiler çok zor bulunduğundan sayfa kullanım kolaylığı açısından sıfıra indi. Ben de hem benim hem de buradaki diğer arkadaşların işine yaraması için bir puantaj programı oluşturmaya karar verdim. Amacım bir userform üzerinde ay ve bölümleri seçerek, örnek dosyadaki günlük çalışma bilgilerinin girildiği kısmıda aynen excel ' de işlermiş gibi girmek istiyorum. Yani diğer bir deyişle, veri girişini sheets şeklinde yapmak istiyorum. Dosyada örnek bir userform yaptım, bu userform üzerinde ortadaki büyük beyaz yeri, excel sayfasındaki hücre girişi şeklinde yapmak istiyorum. Userformun üzerinde ayrıca puantaj ayını, puantaj girilecek bölümü ayrı ayrı seçeceğiz. O bölümde çalışanların isimleri hemen userformun üzerinde belirecek, isimlerinin yan tarafına excelde olduğu gibi girişi yapılacak kaydet tuşuna bastığımızda, kayıt yapacak. Azmettim, çok fazla programlama bilgim olmadığıdan yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Teşekkürler

Evet benim uzun zamandan beri aradığım bir örnekti inşallah ilerleteceğim. Yanlız başlamadan sorayım, forumu açtığımızda eğer ana bilgi başlıkları 8 den fazla ise, formun sağındaki yukarı aşağı kaydırma çubuğunun aynısı, acaba aşağıya da gelir mi?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Spreadsheet nesnesinin custom özelliğinde yatay kaydırma çubuğunu işaretlemelisiniz.

peki hücrelerin boyutlarını nasıl değiştireceğiz. yükseklik ve genişlik ?

Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
spreadsheet nesnesinin properties penceresinde custom özelliğine tıklayın. Açılan pencerede yatay ve dikey kaydırma çubuğu kutularını işaretleyin.

spreadsheet nesnesinin properties penceresinde custom özelliğine tıklayın. Açılan pencerede yatay ve dikey kaydırma çubuğu kutularını işaretleyin.
Bu hızlı ve açıklayıcı cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Puantaj giriş projem ile ilgili olarak takıldığım yerlerdeki sorularım devam edecek. Umarım sabrınızı kırmam.

Spreadsheet nesnesine veri girişi yaparken, hücrelerin rengini, içindeki yazı karakterini değiştirebilirmiyiz yada, açıklama ekleyebilirmiyiz ? Yanlız bu değişklik veya renklendirmeler veri işlenirken yapılabilr mi ? Spreas Sheet nesnesinin yanına sağına, soluna,altına yada üstüne sabit veri bilgileri eklenebilir mi ? belli aralıkta süzme yapıldığında o süzmenin içideki değerlerin alt toplamı spreadsheet nesnesinin altına acrı bir yere alt toplam alınabilir mi ? http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=15136 linkte verdiğiniz örneği, inceliyor ve uyarlamalar yapmaya çalışıyorum. Yardımlarınızı da bekliyorum

Son düzenleme: