USERFORM

Katılım
19 Ocak 2005
Mesajlar
940
Excel Vers. ve Dili
İŞ : Microsoft Office Excel 2003
EV : Microsoft Office Excel 2003
ARKADAÞLAR EKTE GÃ?NDERDİÐİM KONU BAÞLIKLARI İLE İLGİLİ BANA YARDIM EDERMİSİNİZ BU BAÞLIKLARA GÃ?RE DÜZENLENMİÞ BİR USERFORM YARDIMI İLE EXCEL'E GİRİÞ YAPMAK İSTİYORUM.

SIRA NO ADI SOYADI UNVANI KURUM SİCİL NO SAYMANLIK KİÃžİ NO EMEKLİ SİCİL NO T.C.KİMLİK NO T.C.VERGİ KİMLİK NO SSK SİCİL NO BAÐ-KUR SİCİL NO
 
Katılım
19 Ocak 2005
Mesajlar
940
Excel Vers. ve Dili
İŞ : Microsoft Office Excel 2003
EV : Microsoft Office Excel 2003
BENZER ÇALIÞMALARINIZ VARSA ocamsul@shcek.gov.tr adresime gönderirmisiniz birde bu USERFORM'u nasıl yaptınız? anlamam açısından.
 
Katılım
19 Ocak 2005
Mesajlar
940
Excel Vers. ve Dili
İŞ : Microsoft Office Excel 2003
EV : Microsoft Office Excel 2003
ASLINDA USERFORM KULLANMASI BİLEN İÇİN ÇOK KULLANIÞLI BİR İÞLEV. AMA YARDIM OLMAYINCA MANTIÐINI KAVRAYABİLECEÐİMİ ZANNETMİYORUM. ARTIK ÇALIÞTIRIRSINIZ BENİ.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sn ocamsul

Bir userform tasarımı,bu forma nesnelerin eklenmesi ve nesnelere gerekli vba kodlarının yazılması gibi konuların detaylı anlatımı takdir edersiniz ki mümkün değildir. En iyi öğrenme yolu olarak forumdaki örnekleri inceleyin,birde EXCEL DERSANESİ başlığı altındaki eğitim notlarını takip edin, burada fırsat buldukça çeşitli öğretim amaçlı notlar yayınlanacaktır. Siz öğrenmeye başladıkça sorularınıza cevap vererek biz size yardımcı olmaya çalışacağız. İlk olarak yukarıda Sn WAKKASSSS'ın örnek dosyasındaki userformu inceleyin. Userformu görmek için ALT-F11 tuşuna basarak VBeditörünü açın burada userformu göreceksiniz. Kodları görmek için ise userformun üzerindeki nesneleri çift tıklatın.
 
Katılım
8 Temmuz 2004
Mesajlar
254
Excel Vers. ve Dili
office 2007-mssql 2008 R2
Selam,

Eve yeni geldim ve ancak cevap verebiliyorum,

sayfaya bir adet buton ekledikten sonra üzerine iki kere tıklıyorsunuz, açılan vb penceresine

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
UserForm1.Show
End Sub

'diyorsunuz. Bunun anlamı siz command butonuna dokunduğunuzda "userform1" i göster diyorsunuz. Yani butona  dokunulduğunda EXCEl'e ne yapması gerektiğini söylüyorsunuz. 

'Aşağıdaki kodları ise USERFORM üzerinde ki butona dokunduğunuzda ne yapması gerektiğini anlatmak için kullanıyorsunuz.

Private Sub CommandButton1_Click()

Dim deneme As Integer

'değişken tanımlama. "deneme" isimli bir değişken tanımlıyoruz. VB'de bu tür değişkenlere her türlü veriyi atayabiliriz. Burada dikkat etmeniz gereken değişken türü. İnteger tam sayıları taşıyabilir. Bu yüzden değişkenimize integer diyoruz. aslında "as" kelimesi ingilizce de "gibi" anlamına geldiği için henüz tipini belirtmediğimiz "belirsiz" "deneme"ye "integer" gibi davran diyoruz. Yani bir anlamda belirsiz olan bir değişkenin tipini belirliyoruz.  
 
deneme = Application.CountA(Sheets("SAYFA1").Columns("A")) + 1

'burada da tamsayı olarak tanımladığımız "deneme" değişkenine "sayfa1" de "A" sütunundaki dolu hücreleri sayıp atamayı yapıyoruz. Yani A sütununda 5 adet dolu hücre varsa 1 adet te kendimiz ekleyip 6 saısını buluyoruz. Tabi "deneme" değişkenine ilk atamayı yaparken böyle bir sayı taşıyacağını bildiğimizden "integer" tamsayı dedik.

 Sheets("sayfa1").Cells(deneme, 1) = TextBox1.Text
 
'yukarıdaki  satır x y koordinat düzlemindeki gibi hücreleri tanımlıyor. Eğer ben Sheets("sayfa1").Cells(1, 1) deseydim A1 hücresini, Sheets("sayfa1").Cells(1, 2) demiş olsaydım B1 hücresini kastetmiş olacaktım. yani ilk sayı satırı ikinci sayı sütunu belirtiyor. değişken dememizin nedeni de o. Aslında  "deneme" ile her seferinde değişen satır sayısını alıp 1 ekliyoruz. İlk boş hücreyi bulduktan sonra ilk hücreye Textbox1 in değerini, sağa doğru 2. hücreye Textbox2 nin ....................bu şekilde tüm form elemanlarını istediğimiz yerlere yazdırıyoruz. 

 Sheets("sayfa1").Cells(deneme, 2) = TextBox2.Text
 Sheets("sayfa1").Cells(deneme, 3) = TextBox3.Text
 Sheets("sayfa1").Cells(deneme, 4) = TextBox4.Text
 Sheets("sayfa1").Cells(deneme, 5) = TextBox5.Text
 Sheets("sayfa1").Cells(deneme, 6) = TextBox6.Text
 Sheets("sayfa1").Cells(deneme, 7) = TextBox7.Text
 Sheets("sayfa1").Cells(deneme, 8) = TextBox8.Text
 Sheets("sayfa1").Cells(deneme, 9) = TextBox9.Text
 Sheets("sayfa1").Cells(deneme, 10) = TextBox10.Text
 
'sonrada kayıt işlemi bittikten sonra tüm form elemanlarını temizliyoruz.
 
 
 TextBox1.Text = ""
 TextBox2.Text = ""
 TextBox3.Text = ""
 TextBox4.Text = ""
 TextBox5.Text = ""
 TextBox6.Text = ""
 TextBox7.Text = ""
 TextBox8.Text = ""
 TextBox9.Text = ""
 TextBox10.Text = ""

End Sub
Umarım bir parça yardımcı olabilmişimdir. Elimden geldiği kadar basit anlatmaya çalıştım. Ama daha detaylı olarak öğrenmek istiyorsanız VB temellerini öğrendikten sonra Sn. Leventm'inde dediği gibi forumumuzu takip edin. İnanın kaybetmezsiniz. Bu kadar değerli moderatörleri :dua: olan bir forum yada site bulabileceğinizi zannetmiyorum.

Kolay gelsin.
 
Katılım
19 Ocak 2005
Mesajlar
940
Excel Vers. ve Dili
İŞ : Microsoft Office Excel 2003
EV : Microsoft Office Excel 2003
TEÞEKKÜR EDERİM. TAVSİYELERİNİZE UYACAÐIM. EXCEL BENİM İÇİN İNANIN BİR TUTKU OLDU. ASLINDA BENİ BU KADAR TUTKULU YAPAN SAY200İ İSİMLİ MUHASEBE SİSTEMİ ELİMDEN GELDİÃİ KADAR UÐRAÞIYORUM, AMA BİR TÜRLÜ BU SİSTEME UYGUN BİR MEMUR MAAÞ PROGRAMI YAPAMIYORUM. AMA EN SONUNDA BAÞARACAÐIM. SİZLERİN YARDIMIYLA TABİ. UÐRAÞILARIM DEVAM EDİYOR.
 
Üst