userformdaki bilgileri sayfayalara otomatik olarak kaydettirmek

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
merhaba arkadaşlar ben şimdi bir tane userform hazırladım ve menülerini vs herşeyi oluşturdum birinci sıkıntım combobox1 içinde üç değer yazdım ama gösteremedim Regal Traverten ve Bej bu üçü gözükecek birde Sayfa no daki Comboboxta ST1 ST2 ST3 ST4 ST5 ST6 şekline gösterecek ve Anasayfadaki giriş butonuna basılınca değerleri elle girilecek sonra işte sayfa nosu kac misal ST2 o seçilip kaydet butonuna basıldığı zaman otomatik olarak tüm değerleri o sayfaya yazacak örnek ektedir inceleyip yardimci olursanız cok sevinirim bende bu işe yeni başladım yavaş yavaş sizlerden birşeyler öğrenmeye çalışıyorum yardım eden herkese şimdiden tşkler kolay gelsin

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Yalnız Bir tane tarih var En , boy vb. çok fazla onlar ne olacak.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
sayın zafer bey çok tşk ederim tarih surekli eklenerek gidecek dediğiniz gibi en boy surekli değişiyor burda fazla olanlar user formda yani m3 m2 fire toplam m3 çünki bunlar formülle hesaplanior ve verim bunlari kaldiririrsak sorun kalkar çok tşk ederim yardımlarınız için birde formdan girildimi m3 m2 verim vede firedeki formül işlemior onuda işletmem lazim nasıl yapabiliriz

Son düzenleme:

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Eğer M2, M3 Vb. hücreler formülse onların userformdan text kutularını silin karışıklık olmasın.

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
sayın zafer siz silip yapmışsınız ama değerler girilince m3 m2 verim vs otomatik atsin istiorum onu nasıl yapariz bu arada elinize sağlık

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

sayın zafer siz silip yapmışsınız ama değerler girilince m3 m2 verim vs otomatik atsin istiorum onu nasıl yapariz bu arada elinize sağlık
Hesaplamayı textboxlarda yapmasını istiyorsunuz tamamda örneğinizde 1 adet tarih var, 10 adet en , boy vb. var siz bunları düzenleyeceğinizi söylemiştiniz.düzenlenmiş dosyanızı ekleyebilirmisiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
arkadaşlar zafer hocam sayesinde useformdaki bilgileri excel sayfallarına kayı yapabilioruz anasayfada giriş butonu var tiklayip bilgiler yazıldımı istediğim sayfaya atior ama şöyle bir sıkıntı var adet den sonra m3 ve m2 toplamı verim de formüller ar giriş butonundan değerler girilip kaydet denildiğinde otomatik olarak formüllerde yerine oturmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim yanlız sayfalarda gizli sutunlar ve m3 dde düşer ara formulu kullandım şimdiden yardımlarınızı bekliyorum tşk ederim.dosyanın yeni hali ekte gönderilmştir

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Anlatmak istediğim siz userforma sadece

Siz günlük örnek 10 adet Kalınlık en boy adet girip bunları hesaplatmak günlük toplamlarını almak istiyorsunuz.
Anlatmak istediğim siz userforma sadece
Tarih Kalınlık en boy adet girersiniz.Yandaki hücrelerdeki formüler ilede diğerlerinin değerleri bulunur.
Topla.çarpım ilede istediğiniz tarih , istediğiniz taş cinsine vb. görede toplamları bulunur.

İyi bir veritabanı hazırlamak için sayfalardaki veri girişiniz anlattığım biçimde olmalı

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
sayın zafer bey benim istediğim bi veritabanı değil sadece giriş byutonunda değerler girildim mi misal if dongusu ile ilişki kurarak o formulleri otomatik olarak çalıştırmak kodlama bilgim az buçuk vardır ama excel makrolara yeni başladım onun için makrolu yapmam lazim işime daha çok yarıyacak çünki şimdiden tşkler

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Ekli dosyaya bakın sizin veri girişinize göre, orada sarı boyalı hücreleri nasıl hesap edeceğiz.Texboxlara ilk kayıt ile son girilen kayıtın toplamlarını getirtik diyelim tarih değiştiğinde nasıl olacak(olması sizin sayfa veri girişinize göre çok zor)

Bunun en iyi yolu veritabanı hazırlamak sonrada istediğiniz verilerin toplamlarını , ortalamalarını ne isterseniz almaktır.

Yan hücrelerde niye formül kullanmayacağımızıda anlayamadım ne zararı var.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
tekrar sela m arkadaşlar ben makrolarda yeni olduğuım için veritabanı hazırlamayı ve kodları bilmiorum bu konuda bana yardimci olabilirmisiniz userformdaki her bilgi vs tamam sadece veritabanında şu özellik olacak o tarihde ne kadar en boy ve varsa onların toplam m3 çıkaracak ekteki dosyada m3 nasıl hesapladıgım var gizli sutunda var iyi çalışmalar yardımlarınız bekliorum

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
Arkadaşlar merhaba sorunu çözdüm metreküple ilgili ama şimdi şöyle birşey var aktar butonuna bastımı değerler gelior ama benim istediğim 10.05.2007-19.05.2007 tarih yazıldımı o tarihelr arasındaki toplamlarınıda vermesini istiorum ekteki dosyada yazılıacak yer belli anasayfada tek tarihte sorun yok ben bunu iki tarih arasındada yaptırmak istiorum ve bi sorunum daha var sorun şu iç vedış piyasa diye iki kısım var iç ve dış piyasanın o tarihler arasındaki toplamlarida yazdığım yere iç ve dış şeklinde ayrı gelsin istiorum bunları nasıl yaparım şimdiden tşkler çok lazım kolay gelsin

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
sorduğum soru çok mu zor yapılması arkadaşlar illaha makro ile değil formüllede olabilir tüm arkadaşların fikirlerine açığım şimdiden tşkler dosya boyutu az büyük formüllerden dolayı