cems
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- office 2010 tr 32bit
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 13-06-2029
Bu saatte kafa durdu ..
Ustadlar belki de cok basit ama ekteki dosyamda bir sayfadaki satırları
userforma yerlestirilmis (satırlardaki degisken adları capture ederek ceken isim alan )checkboxların birini ya da herhangi birkacını isaretleyip kapat'a basarak saklamak icin
Private Sub saklayici()
If UserForm1.Controls("CheckBox1" & X).Value = True Then
Sayfa1.Rows("32:32").Select
Selection.EntireRow.Hidden = True
End If
If UserForm1.Controls("CheckBox1" & X).Value = False Then
Selection.EntireRow.Hidden = False
End Sub
seklinde bir makro yapmaya calıstım ama nerde hata yapıyorsam runtime9 dan bi turlu sıyrılıp , ozetle "satır saklatamadım.Saklatamadıgım icin de sayfadan cıkarken hepsini tekrar actırmak icin makroya da egilemedim.Sayfadaki isimler ,baska sayfaların durumlarına gore degisiyor, sabit degil. Bu birinci problem oldu .İkincisi , aynı sekilde
sutun saklatıp yine sayfadan cıkarken actırmak da gerekiyor.
Sayfadan cıkaran commandbutton sayfanın uzerinde , satır sutun saklanarak yeniden sekillenerek basım aldıktan sonra bu cıkıs anında duzenin yine basa donmesi icin ne duzeltmem gerekiyor.
Eger onemli bi ayrıntı ise, checkbox adları uzerine attıgım labeller sayfadaki isimleri capture ediyor.
Ustadlar belki de cok basit ama ekteki dosyamda bir sayfadaki satırları
userforma yerlestirilmis (satırlardaki degisken adları capture ederek ceken isim alan )checkboxların birini ya da herhangi birkacını isaretleyip kapat'a basarak saklamak icin
Private Sub saklayici()
If UserForm1.Controls("CheckBox1" & X).Value = True Then
Selection.EntireRow.Hidden = True
End If
If UserForm1.Controls("CheckBox1" & X).Value = False Then
Selection.EntireRow.Hidden = False
End Sub
seklinde bir makro yapmaya calıstım ama nerde hata yapıyorsam runtime9 dan bi turlu sıyrılıp , ozetle "satır saklatamadım.Saklatamadıgım icin de sayfadan cıkarken hepsini tekrar actırmak icin makroya da egilemedim.Sayfadaki isimler ,baska sayfaların durumlarına gore degisiyor, sabit degil. Bu birinci problem oldu .İkincisi , aynı sekilde
sutun saklatıp yine sayfadan cıkarken actırmak da gerekiyor.
Sayfadan cıkaran commandbutton sayfanın uzerinde , satır sutun saklanarak yeniden sekillenerek basım aldıktan sonra bu cıkıs anında duzenin yine basa donmesi icin ne duzeltmem gerekiyor.
Eger onemli bi ayrıntı ise, checkbox adları uzerine attıgım labeller sayfadaki isimleri capture ediyor.