userformdaki comboboxlarda görünen tekrarı önlemek

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
userformdaki comboboxlarda ad tekrarı nasıl önlenir?

Merhaba
ekte bulunan süzme kodlarını yine buradan almıştım ve kendi çalışmama adapte etmeye çalışıyorum.
Yapı olarak ; userform üstünde gittikçe daralan 4 kritere uyanların tamamını ( 4000 kişilik satıra uygulanarak ) yine userform üzerindeki listbox ta listelemek amacını taşıyor.

Sorun , ilk comboboxta şehir adı excelde tekrar tekrar varken sadece 1 kere listelediği gibi
diğer comboboxların da tekrarlı açılmayıp her ismi 1 defa listeye eklememesi .
1)Her comboboxta excelden gelen isimlerin yada bilgilerin sadece 1 kere görünmesini
2)Her comboboxun , ait olduğu sütundaki bilgileri mutlaka ( ve 1 kere) görüntülemesini
( combobox2 de sadece aaa belgesini gösteriyor sütunda farklı belge de varken )
kodlarda nasıl bir düzeltme ile sağlayabiliriz .

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Bir artı problem olarak ; userform uzerindeki comboboxlar sonucunda gelen listbox içindeki süzülmüş bilgiyi nasıl print alabiliriz ?

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Dosyanız ekte.:cool:
Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
Dim SAT As Integer
ComboBox2.Clear
For SAT = 2 To Cells(65536, "I").End(xlUp).Row
If Cells(SAT, "I") = ComboBox1 Then
    If WorksheetFunction.CountIf(Range("J2:J" & SAT), Range("J" & SAT)) = 1 Then
        ComboBox2.AddItem Cells(SAT, "J").Value
    End If
End If
Next
End Sub

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Sayın Evren Gizlen;
Cevabınız için çok teşekkür ederim, sizin cevabınızın farkında olmadan ben de kan ter içinde uğraşa örnekleye sonunda belki daha uzun ama başka bir kod düzeni ile userformda 4 ayrı comboboxta
a) Mükerrer veri gelmemesini sağlayabildim
b)Comboboxlar vasıtası ile daralan veri sonuçlarını da listbox'a almayı başardım

Sizin vermiş olduğunuz kodları ve çalışmasını da kontrol ettim , evet, tam gerektiği gibi çalışıyor size de zahmet vermiş oldum ama aynı sonuç için farklı iki yol ortaya çıktı .

Kendi gidiş tarzımla yaptığım örnek ektedir , belki her ikisi de işine yarayan başka arkadaşlar da olur.

Bu arada , Size ve Sayın N.Ziya Hiçdurmaz'ın vermiş olduğu kodlardan da yola çıktım, kendisine de özel olarak bir daha teşekkür etmek isterim

Son bir problem kaldı ; listbox!ta gelen veriyi
a) nasıl başlıklayabiliriz
b) nasıl print alabiliriz

Derin saygılarımla

Ekli dosyalar

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
a-Listboxta rowsource ile veri alma yöntemi dışında kalan veri alma yöntemlerinde başlık satırı oluşturamazsınız.
b-Listboxtaki veriyi sayfa üzerine alarak yazıcıdan çıktı alabilirsiniz.
Haluk hocam sanki daha önceden direk listboxtan yazıcıdan print alma ile ilgili bir kod yazmıştı galiba ama ben arşivimde bulamadım.En pratiği sayfa üzerine alıp oradan yazdırmak.:cool: