cems
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- office 2010 tr 32bit
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 13-06-2029
userformdaki comboboxlarda ad tekrarı nasıl önlenir?
Merhaba
ekte bulunan süzme kodlarını yine buradan almıştım ve kendi çalışmama adapte etmeye çalışıyorum.
Yapı olarak ; userform üstünde gittikçe daralan 4 kritere uyanların tamamını ( 4000 kişilik satıra uygulanarak ) yine userform üzerindeki listbox ta listelemek amacını taşıyor.
Sorun , ilk comboboxta şehir adı excelde tekrar tekrar varken sadece 1 kere listelediği gibi
diğer comboboxların da tekrarlı açılmayıp her ismi 1 defa listeye eklememesi .
1)Her comboboxta excelden gelen isimlerin yada bilgilerin sadece 1 kere görünmesini
2)Her comboboxun , ait olduğu sütundaki bilgileri mutlaka ( ve 1 kere) görüntülemesini
( combobox2 de sadece aaa belgesini gösteriyor sütunda farklı belge de varken )
kodlarda nasıl bir düzeltme ile sağlayabiliriz .
Merhaba
ekte bulunan süzme kodlarını yine buradan almıştım ve kendi çalışmama adapte etmeye çalışıyorum.
Yapı olarak ; userform üstünde gittikçe daralan 4 kritere uyanların tamamını ( 4000 kişilik satıra uygulanarak ) yine userform üzerindeki listbox ta listelemek amacını taşıyor.
Sorun , ilk comboboxta şehir adı excelde tekrar tekrar varken sadece 1 kere listelediği gibi
diğer comboboxların da tekrarlı açılmayıp her ismi 1 defa listeye eklememesi .
1)Her comboboxta excelden gelen isimlerin yada bilgilerin sadece 1 kere görünmesini
2)Her comboboxun , ait olduğu sütundaki bilgileri mutlaka ( ve 1 kere) görüntülemesini
( combobox2 de sadece aaa belgesini gösteriyor sütunda farklı belge de varken )
kodlarda nasıl bir düzeltme ile sağlayabiliriz .
Ekli dosyalar
-
44 KB Görüntüleme: 13
Son düzenleme: