UserFormdan bilgi aktarma

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Değerli Dostlar Selamlar,
Ekteki dosyada sunduğum Bondrol kaydı üzerinde bir userform oluşturdum. Şu sebeple: Aslen bu program kayıt işlemini yapabilmekle beraber ben istiyorumki bir mouse bir klavye arasında mekik dokumayayım. Userform üzerinden birkaç klavye hareketiyle kaydımı tamamllayayım. UserFormu açınca yaka no seçildikten sonra yaka no yazılıp Tab yapılınca Adı Soyadı kısmına "BİLGİ" isimli sayfanın B sütunundaki yaka numarasına ait D sütunundaki ismi görüntülesin. Tab tuşuyla ierlediğimizde Kaydet Butonuna gelince Enter yapınca: OptionButton1,2 de zimmet seçili ise zimmet isimli sayfaya, Satış seçili ise Satış isimli sayfaya en son dolu satırın altına kayıt yapmalı ve yaka nosunun yazılacağı textbox u aktive etmeli. Şu srayla kaydetmeli: Yaka No, İşlem, Tarih, Adı Soyadı, Bandrol Adedi, Bandrol Seri Başlangıcı, Bandrol Seri Bitişi. Eğer Yaka No, İşlem Türü, Adı Soyadı, Tarih bilgileri eksikse kaydetmmemeli. Seri Noları yazılmamış da olsa kaydetmeli. Değerli dostlar üzerinde çok emek harcadım ama benim seviyemi aştığı için yapamadım. Arkadaşlarımızın bilgilerine müracaat ederim ve teşekkürlerimi iletirim.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Sanıyorum konu biraz dağınık oldu. Şöyle birşey düşündüm. Bir kaç konu iç içe oldu. Ben Yaka No kısmına bir yaka No su girildiğinde BİGİ isimli sayfada düşeyara veya benzeri bir yöntemle adı soyadı kısmına veri alayım. Diğer konuları da farklı başlıklar altında alayım konu kafa karıştırmasın diye.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Yapmaya uğraştığım uygulamanın bir kısmını hazırladım. Ancak zimmet ve satış kayıtlarını yapamadım. UserForm üzerindeki Textboxlardan sayfaların en son dolu satırına kayıt yapmam gerekiyor. Excel üzerinden kayıt yaıyorum ancak userFormdan yapamadım. Yapabilen arkadaşların yardımını beklerim.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Programı eksikli olarak tamamladım. Bitirdikten sonra Userform1 üzerinde işlem yaparken bir aksaklık oldu. UserForm üzerindeki Combobox1 de veri girereken çoğu zaman kilitlenip sonra belgeyi kurtarma işlemine başlıyor. Sanıyorum UserForm kodlarında bir çakışma oluşturdum. Uzman arkadaşlar gözatabilirlerse sevinrim. Ayrıca Flood yaptığım için özür dilerim.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın kelkitli,

Ben herhangi bir problem göremedim. Bende herhangi bir hata vermedi. Hatayı tam olarak ne yaparken aldığınızı tekrar belirtir misiniz ?

Hem formunuz üzerindeki Combobox'a zaten bilgi girişi yapılmıyor. Sadece Zimmet ve Satış olarak seçim yapılabiliyor.