Userformları kopyalamakla ilgili...

Excel Vers. ve Dili
Excel2003 VB
Herkese iyi geceler. Sitedeki hocalarımızın yardımıyla, okuldaki hocamın hoşuna giden bir gelen-giden kayıt programı hazırladım.hatta şimdilik sadece gelen kısmı var? Bu sadece 2008 içindi.okuldaki hocam 2006,2007,2008,2009,2010 için hazırlayalım dedi. Sizden hem tavsiye hem yöntem istiyorum.
Bu 5 yılın gelen ve giden kayıtları olmak üzere aynı workbook içinde 10 tane sheet oluşturmam gerekli. Yoksa 5 workbook oluşturup herbirinde gelen-giden sheets'leri yapmak mı daha avantajlı.aslında böyle yapmayı denedim ama, bir tane anasayfam var,2006 workbook açık olmadan işlem yapabilir miyim ki? Açıkçası o yolu bulamadım? Bir diğer sorum 10 tane Sheets için(aynı workbook içinde), aynı userformları kullanacağım.copy-paste yapmayı düşünüyorum ama, birinci sayfadaki örneğin textbox1, diğer tarafa textbox7 olarak geçiyor.bunları tek tek kodda düzeltmem lazım.yada ekledim buton sayfalarda hepsi aynı yerde olmasını istiyorum.ama tek tek width,height,top,left değiştiriyorum.bunlar basit işler ama sayı çok olunca beynim kısa devra yapıyor.işin özeti kopyalamalarda bu işi kolaylaştıran bir yöntem var mı? birde özür ama importve export'un bu sorumla alakası olabilir mi?...çok uzun oldu sanırım.herkese çok teşekkür ederim.iyi geceler ve çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003 VB
çok özür dilerim.sorumu iptal ediyorum. yanlışlıkla bir yöntem buldum.şimdiden saolun.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın LUCENT31M,

Bu anlattıklarınızdan biraz karmaşık olması sebebiyle pek yardım alabileceğinizi sanmıyorum.

Sorularınızı örnek dosyalar ile destekleyin. Zira bu anlattıklarınızı bizlerde tek tek uygulayıp yapmaya kalksak, altından kalkamayız.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003 VB
Haklısınız Şaban Hocam özür dilerim.ben diğer sorunumu halletim ama size danışabilir miyim?
Son_dolu_satir = Sheets("GelenEvrak2006").Range("A65536").End(xlUp).Row

bu kod sayfadaki son dolu satırı gösteriyor.dolayısı ile ben sayfada kaç kayıt olduğunu biliyorum.ve bende güzelce çalışıyordu.Ancak 0 kayıt olan bir dosyada 1 kayıt var mesajı alıyorum. Excel sayfasından kontrol ettiğimde kayda 1 kayıt numarasını veriyor ama 2. satıra yazıyor.hem bu sorum hemde az önceki sorum için dosyayı ekledim.şimdiden teşekkür ederim.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın LUCENT31M,

Excel'de 0 diye bir satır olmadığından böyle bir hata alıyorsunuz. Yazmış olduğunuz kod A sütununda 65536. hücreden yukarıya doğru ilk dolu hücreye zıplama işlemini gerçekleştiriyor. Hiç dolu hücre yoksa A1 hücresi seçilir ve kodlarınız doğal olarak (A1 hücresi 1.satır olduğundan) 1 değerini gösterir.

Kodlarınıza aşağıda kırmızı renkle eklenen satırları ilave ederek deneyiniz.

'YENİ KAYIT
'OTOMATİK KAYIT NOSU VERME
Private Sub CommandButton6_Click()
CommandButton2.Visible = True
CommandButton6.Visible = False
Son_dolu_satir = Sheets("GelenEvrak2006").Range("A65536").End(xlUp).Row
If ActiveCell.Value = "" Then
Label8.Caption = "Kayıtlı "
Label9.Caption = "Evrak Yok"
Else
Label8.Caption = (Son_dolu_satir) + 1
Label9.Caption = "Kayıt Mevcut"