Uzunu Var Da Daha Kısası Yokmu

Excel Vers. ve Dili
2000 ENG
Arkadaşlar

Ben ekli dosyadaki excel tablosunda aslında işi yaptırıyorum
ancak her hücrede çalışan formüller olduğu için çok uzun bir yöntem.
Amacım Tablo D' nin altında yer alan ve dinamik olarak büyüyen veri alanındaki verileri Tablo d'deki A sütununda bulunan kodlarla karşılaştırıp tablo D'ye o kod o gün varsa 1 yoksa 0 yazıyor.Tablo c ise tablo d 'de yer alan sıfırları yok ediyor.Tablo b ise b ve c sutununda yer alan rakamları kontrol ederek çakışanlara 1 çakışmayanları boş bırakıyor.Ve nihayet tablo a Tablo b'de 1 olan yerlere x yazıyor.
Anlatması bile epeyce sürdü bu işlemin makroyla yapılanı yokmudur acaba.
Birde eklene bilirse o tarihin ait olduğu günü yazan D5 , D6 gibi hücrelerdeki bilgiyi B3:B6 ve C3:C6 hücrelerele karşılaştırarak hangi sütunu değerlendirmeye alacağını otomatik seçmesi.
Yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Dosyayı kısalttım. Daha kısalabilir. Yani bir tablo ile yalnız Tablo A ile sonuca ulaşmak mümkün olabileceğini söyleyip onu size bırakıyorum.

Kısalan dosya ektedir.

Oluşturma metodu: Refererans olarak formüllerde yer alan hücrelerin yerine referans hücresindeki formülü koyma yöntemi şeklindedir.

Excel Vers. ve Dili
2000 ENG
Çok Sağolun

İstediğim sonuca tam olarak ulaşamadım ancak üzerinde biraz çalışıp tekrar yardıma ihtiyacım olursa sizi rahatsız etmek isterim.Fikir vermesi açısından bitirdiğimde son halini buraya koyacağım inşallah.
Tekrar teşekkürler