Vba Formlu Borç Takip Dosyası

üveyin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24-04-2027
Hocalarım merhabalar,
ekli dosyamda vba ile form oluşturup listeme veri girişi ve aynı zamanda aşağıdakileri oluşturmak için yardımlarını bekliyorum.

*B+C+D+E+F+G+H+I+J+K+L+M+N+O+P+R Bu satırlara Formda Veri Girişi Yapmak İstiyorum
*A Sutununda Satır Numara Otomatik Gelecek Şekilde Yapmak İstiyorum
*Q Sutununda O+P Sutununu Çapım Sonucu Otomatik Gelecek Şekilde Yapmak İstiyorum
*Sutun Renkleri Listedeki Gibi Veri Girişi Oldukça İki Renkli Olacak Şekilde Yapmak İstiyorum
*Vba da Firma Ödemelerini Borçları görecek Şekilde Yapmak İstiyorum

Ekli dosyalar

osman06turgut

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021-Türkçe
30-03-2028
İstemiş olduğun şekilde senin için kodladım. İyi günlerde kullan Teşekkür etmeyi ihmal etme..

Ekli dosyalar

üveyin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 tr
24-04-2027
osman06turgut, Emeklerin için teşekkür ederim. çok özür dileyerek aşağıdakileri ilave olarak ekleme şansımız var mı?
*vba sayfası dosya açılırken direk gelebilir excel görünmese olabilir mi?
*gizle butonu yerine sayfaya git butonu olabilir mi?
*veri düzeltme butonu olabilir mi?*
*sol üst tarafa firma logo olabilir mi?
*müşteri bazında ödenen ve borç vba da seçildiğinde gösterilebilirmi?

osman06turgut

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021-Türkçe
30-03-2028
İstemiş olduğun kriterler elbette yapılabilir. Sadece akşamları müsait olduğumdan dolayı, gün içerinde yardımcı olamayacağım. Akşam evime gittiğimde senin için hazırlarım. Olabilecek sorunları çözmen için kodlama bilgin yok ise, bu yapılan işlemler seni sabitler ve ilerletmez. Forumda gözlemlediğim kadarıyla sadece hatalara yardımcı olunuyor ve bilgi paylaşılıyor. Sizin bu istedikleriniz özel bir program isteği olduğunu unutmayın. Bunu söylememdeki amaç yarın olası bir ekleme durumunda işlem yapamayacak durumda olmanızdır. İyi forumlar

üveyin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 tr
24-04-2027
teşekkür ederim uyarılarınız için evet kodlama ile ilgili bilgim yok doğrusunu söylemek lazım visual basic kısmından neler yapılmış nasıl yol izlenmiş diye baktığımda basit olan kısımları müdahale ediyorum ama tabiki bu kod yazıyorum anlamına gelmiyor.

osman06turgut

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021-Türkçe
30-03-2028
İstemiş olduğun şekilde ayarladım.

program mantığı ile çalışma yaptım (dosyayı açınca göreceksin)
Listbox çift tıkladığında verileri listeleyecek.
listelenen verilerde güncelleme yapabileceksin ve kaydı silebileceksin.
borç ve alacak durumu listboxta listelenecek.
form kapatma ekranı dosya kaydet veya vazgeç olarak soracak
bu kadarını ve aklıma gelmeyenleri yapmaya çalıştım.
İyi forumlar..

Ekli dosyalar

üveyin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 tr
24-04-2027
çok teşekkür ederim emeklerinize sağlık Müşteri seçme kısmında borç alacak aynı anda gözükmüyor, aslında alacak değilde firmaya ödendi & borç exceldeki başlıkta toplam tutar kısmı (borç) ödeme tutarı kısım (ödendi) gibi takip yapmak & Kalan Ödeme görmek mümkün mü?

ListBox2 gözükebilir mi?
borç:16500-Ödeme:150=Kalan :16350

Son düzenleme:

osman06turgut

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021-Türkçe
30-03-2028
"*müşteri bazında ödenen ve borç vba da seçildiğinde gösterilebilir mi?" siz bunu istediğiniz için bu şekilde yaptım

üveyin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 tr
24-04-2027
kusura bakmayın benim buradaki firmaya ödenen ve kalan bakiye takibi yapmak. ben anlatamamış yada yanlış anlatmış olabilirim.
256339

osman06turgut

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021-Türkçe
30-03-2028
ilk başta vermiş olduğunuz format üzerinden ilerleme yaptık. BORÇ TİPİ "Borç veya Alacak" olduğunda alt alta kayıt edip listbox2'de firma seçildiğinde borç ve alacak olarak toplamını göstermekte.
Siz Borç tipini Toplam borç sütunu olarak borç ve alacak olarak belirtmiş olsaydınız o şekilde ilerleme sağlardık

osman06turgut

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021-Türkçe
30-03-2028
kontrol eder misin. Biraz yoğunum ondan odaklanamadım. hataları söylersiniz. İyi Forumlar

Ekli dosyalar

üveyin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 tr
24-04-2027
merhabalar kusura bakmayın bu yoğunlukta benle uğraşıyorsunuz. 100t ödeme yapınca ListBox2 ödenen yere her ikiside gelemez mi? ödeme tamamı yapılınca ödeme tipi ödenen olacak. şimdiden teşekkür ederim hakkınızı helal edin.

256345

256344

osman06turgut

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021-Türkçe
30-03-2028
İstemiş olduğun gibi düzeltme yaptım. listbox DoubleClick yaptığında borçlarda yine görünecektir. İyi Forumlar.

Ekli dosyalar

üveyin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 tr
24-04-2027
emeğinize sağlık vallahi çok güzel bir dosya oldu kalınlık ve adet kısmında rakamların arkasına birimler gelme şansı var mı? birde firma seçin kısmında aynı olanlar tek olarak gelemez mi? her satır için aynı firma ayrı ayrı mı açılabiliyor.

256354

osman06turgut

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021-Türkçe
30-03-2028
emeğinize sağlık vallahi çok güzel bir dosya oldu kalınlık ve adet kısmında rakamların arkasına birimler gelme şansı var mı? birde firma seçin kısmında aynı olanlar tek olarak gelemez mi? her satır için aynı firma ayrı ayrı mı açılabiliyor.

Ekli dosyayı görüntüle 256354
Kontrol eder misiniz. İstediğiniz gibi yaptım.
Logo seçimini yaparken Form ekranında Image1 tıkladığınızda properties bölümünde resimdeki gibi dosya yerini seçin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

üveyin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 tr
24-04-2027
Merhaba,
Kalınlık ve adet rakam yazdıktan sonra kayıt yaparken birim yazamaz mı? bu şekilde TAB ile ilerlerken mm yada ad sol tarafını seçmem gerekiyor.

osman06turgut

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021-Türkçe
30-03-2028
Merhaba,
Kalınlık ve adet rakam yazdıktan sonra kayıt yaparken birim yazamaz mı? bu şekilde TAB ile ilerlerken mm yada ad sol tarafını seçmem gerekiyor.
Programın Son halidir. İlgili Textbox değer yazılınca AfterUIpdate yapıp güncelleme yapacak ve istediğiniz gibi görünecektir. İyi günlerde kullanın... Konu kapandığını belirtin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

üveyin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 tr
24-04-2027
Sizi çok yordum farkındayım ama böyle bir liste mutlaka birileri içinde formda arama konusu olabilir emekleriniz için teşekkür ediyorum. Son olarak Veri listesindeki satır başlıklarınıda yapmanız mümkünse bu dosya gerçekten güzel çalışma oldu bence birilerine çok yardımcı olacak diye düşünüyorum son isteğimi geri çevirmemenizi sizden rica ediyorum. Yine de yapmazsanızda canınız sağ olsun. İyi Forumlar.

256363

256362

osman06turgut

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021-Türkçe
30-03-2028
Sizi çok yordum farkındayım ama böyle bir liste mutlaka birileri içinde formda arama konusu olabilir emekleriniz için teşekkür ediyorum. Son olarak Veri listesindeki satır başlıklarınıda yapmanız mümkünse bu dosya gerçekten güzel çalışma oldu bence birilerine çok yardımcı olacak diye düşünüyorum son isteğimi geri çevirmemenizi sizden rica ediyorum. Yine de yapmazsanızda canınız sağ olsun. İyi Forumlar.

Ekli dosyayı görüntüle 256363

Ekli dosyayı görüntüle 256362
Listbox1 başlık sütun eklendi.
Listede gereksiz olan sütunlar gösterilmedi.
kayıt ederken Müşteri Adı ve Ürun no veri yoksa kayıt yapmıyor.

Ekli dosyalar