VBA ile ara toplam alma

Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2023
Merhabalar,
VBA da hazırladığım bir listede Userformlar ile veri alıp ekliyorum. Ancak bir bütünü oluşturan 4 farklı ana grubum var. Bu grupların kendi listelemesi bittikçe Grup-A, toplamını alıp sonra Grup B değerlerini girip sonrada grup B nin toplamını almak istiyorum............. Yardımcı olabilecek varsa mutlu olurum. Ekli dosyada daha açık anlaşılabilir sanırım.
Şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 365
27-05-2023
Tekrar merhabalar, paylaşımı okuyan sayısı 36. Ancak yorum ya da cevap gelmedi,
Yapılamaz diye mi düşünmeliyim, konuyla ilgili yardım edebilecek var mı

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Yapılamaz değil, çok yüksek ihtimalle yapılabilir. Ancak anlattıklarınızla dosyanız arasında biraz farklılık var. Userformdan bahsetmişsiniz ama dosyanızda userform ya da herhangi bir makro bulunmuyor.

Bahsettiğiniz işlemlerin ne zaman yapılmasını istiyorsunuz? Mevcut kodlarınızda güncelleme mi yapılacak yoksa tamamen yeni bir makro mu yazılacak?

Tavsiyem eğer dosyanızın bu hali mevcut makrolarınızla oluşturulmuşsa makrolu dosyanızı paylaşmanız iyi olur, böylece mevcut makronuzdaki ilgili kısımlara belirttiğiniz ilaveleri yapmak kolay olur.

Excel Vers. ve Dili
Office 365
27-05-2023
Yorumunuz için teşekkür ederim hocam ama orjinal dosyayı yüklememe ne gerek var, ben konu anlaşılsın diye bu örnek dosyayı hazırladım: Varsayalımki bütün değerleri manuel giriyorum ve sadece ara toplam için bir makroya ihtiyacım var.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Bunca yıllık tecrübemle orjinal dosyanızı yüklemenizi önermiştim aslında.

Öyleyse şunu sorayım, bütün değerleri manuel girdiğiniz hali nasıldır? TOTAL satırları ve altındaki boş satırlar var mı yoksa siz araya satır ekleyerek mi yapıyorsunuz?

Excel Vers. ve Dili
Office 365
27-05-2023
Teşekkür ederim hocam, kendinizce haklı olduğunuz yer vardır mutlaka. Ama bende bunca yıllık tecrübemle orjinal dosyada birbirinden bağımsız 29 tane Userform olduğunu, binlerce satır kod olduğunu düşünerek ve yapılacak işlemle bağlantılı olmadığını düşünerek yüklemeye gerek görmedim. Aklıma Diyojen'in Makedonya kralı İskender'e dediği söz geldi mesajınızı okuduktan sonra.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
O sözü merak ettim, paylaşırsanız sevinirim.

Önceki mesajımda da sorduğum gibi çözüm bulabilmek için dosyanızın/tablonuzun bir önceki halini bilmek gerek. Yani tabloyu hangi halden hangi hale dönüştüreceğiz?